Facebook Pixel
AI Denmark

DCR Solutions: Gør komplekse lovtekster forståelige

AI Denmark
AI Denmark

Hvis man nogensinde har forsøgt at stave sig igennem en lovtekst og de mange og ofte snørklede paragraffer, så ved man hvor svært det kan være at forstå hvad den egentlig betyder. Så det ville jo være smart, hvis man kunne få en kunstig intelligens til at læse og "oversætte" teksten, så det er meget nemmere at regne ud hvad man må og ikke må.

I denne episode skal vi møde Morten Marquard, stifter og CEO i DCR Solutions som arbejder med sprogteknologi og forretningsprocesser, og vi får også selskab af professor Thomas Hildebrandt fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet, som har været AI Denmarks ekspert på dette projekt.

Vi skal blandt andet høre om hvordan man lærer en maskine at forstå lovtekster, og om perspektiverne for digitalisering af offentlige ydelser.

Partnerne i AI Denmark er Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, IT-Universitetet og Innovation Centre Denmark, Silicon Valley. Industriens Fond står bag projektet, som løber over tre år.

Hvis du vil vide mere om AI Denmark og hvordan AI kan styrke din virksomhed, eller er du nysgerrig efter at være en del af projektet, så besøg aidenmark.dk eller find AI Denmark på LinkedIn.

God lytning!

Vært: Anders Høeg Nissen

Musik: "Bouancy" af Chad Crouch

Produktion: podLAB

AI Denmark
Not playing