Facebook Pixel
Aktindsigterne’s Podcast

Aktindsigterne S2E1 - Politikernes uheldige alliance

Aktindsigterne’s Podcast
Aktindsigterne’s Podcast

Politikerne i Aalborg Kommune vil gerne have en 3 limfjordsforbindelse. Dette skal være en motorvej vest om Aalborg, som krydser den idylliske ø Egholm. Anlæggelsen af en motorvej er en statslig opgave. Men for at få sat lidt skub i processen har byrådspolitikerne i Aalborg Kommune været kreative…. Måske lidt for kreative.

I dette afsnit graver Rikke videre i Aalborg Kommune. I november 2021 indgav Borgerbevægelsen mod en motorvej over Egholm en klage til Ankestyrelsen. Årsagen er, at politikerne har indgået en (u)heldig alliance, som kaldes Aalborg Alliancen med erhvervslivet. Politikerne har betalt 2,5 mio.kr. til en Miljøkonsekvensrapport. Det mærkelige er bare, at en motorvej er en statslig opgave, og Aalborg Kommune er den eneste kommune i 2019 som giver penge til den slags. Alle andre kommuner får det hele betalt af staten.

Den anden ting i Borgerbevægelsens klage til Ankestyrelsen er, at Aalborg Kommune vil medfinansiere motorvejen med 600 mio.kr. Men det er der umiddelbart ikke lovhjemmel til. I bedste fald, kan man sige, at det er dårligt købmandskab. Og i værste fald er der tale om magtfordrejning og usaglig forvaltning. Til at forklare, hvad Borgerbevægelsens klage går ud på, så har jeg formand Louise Faber i studiet. Er du nysgerrig? Så lyt med i dette afsnit af Aalborg og Aktindsigterne. Dokumentation: https://nejtilegholmmotorvej.dk/nyheder/aalborg-alliancen-borgerbevaegelsen-anmoder-ankestyrelsen-om-tilsyn

Aktindsigterne’s Podcast
Not playing