Facebook Pixel
ALL CAPS

#36 SIMP eller ANTISIMP? Tonen på Twitch - hvem er det sjovt for?

ALL CAPS
ALL CAPS
En simp er en håbløs romantiker, der bruger al sin tid og penge på at vinde den uopnåelige drømmekvindes gunst. Eller er det en et antifeministisk begreb, der forsøger at eksludere kvinder fra gamingverdenen? Og hvad er antisimp?

I starten af ugen lagde instruktøren Jonas Risvig et billede op på Instagram. Billedet var et screenshot fra gameren Jaxstyles webshop. På billedet ser man en trøje med påskriften ANTISIMP og den mundrette vending “Gutter før Sutter” og en forklarende tekst, hvor der står: "VI LEVER I DAG I EN VERDEN FYLDT MED SIMPS. DRENGE SOM VIL GØRE ALT FOR AT FÅ EN PIGES HJERTE, ENDDA PRIORITERE DAMERNE FREMFOR DRENGENE... ANTISIMP™

Jonas Risvig var forarget over noget ANTISIMP-merchen - og Jaxstyle var forundret over kritikken, to say the least. Jaxstyle er gamer og streamer og har knap 170.000 abonnenter på Twitch og 135.000 på sin mailchannel på youtube og 150.000 abonnenter på sin secondchannel på YouTube.

Jeg ville rigtig gerne have haft Jacob Krull (Jaxstyle) med i denne udgave at ALL CAPS og jeg har forsøgt at komme i kontakt med ham, men han er desværre ikke vendt tilbage. Og Gonzo Agency, som er hans agentur har heller ikke svaret på mine henvendelser.

I stedet har jeg fået fat i nogle andre, der ved utroligt meget om gaming og internetkultur. Jeg taler med Marie Watson, som er gamer, youtuber og streamer og vært Radio Loud i programmet GameBoys. Hun fortæller lidt om hvordan det er at være kvindelig gamer og hvad hun synes om tonen - som hun kalder toxic - og ordet ‘simp’.

Derudover taler jeg med Christian Mogensen fra Center for Digital Pædagogik - han har spillet computer i mange år og kalder sig selv for nørd - derudover er han ekspert i sociale medier og internetkultur.

Det er ikke kun et spørgsmål om hvordan brugerne taler til hinanden på platformene - der er noget strukturelt galt med selve måden platformenes forretningsmodel er bygget op. Det mener Katrine K. Pedersen, som jeg taler med til sidst i programmet.

Sammen prøver vi at afdække problemet med tonen i gaming og på streamingplatforme som Twitch - der i øvrigt lige har forbudt ordet ‘simp’ på platformen, når det bruges som skældsord eller i en negativ sammenhæng fra og med den 22.01.2021.

LINKS:

Katrine K Pedersens kommentar i Berlingske 25. maj 2019: https://bit.ly/3c0u4IA
Marie Watson på Twitch: https://www.twitch.tv/mariewatson
Marie Watson på YouTube: https://bit.ly/396Pths
Center for Digital Pædagogik: https://cfdp.dk/
Samtalen mellem Jonas Risvig og Jaxstyle: https://bit.ly/3qDsSig
Feels Good Man - på dansk Pepe The Frog - kongen af memes (dokumentar): https://bit.ly/3p6clmt
VaatiVidya (YouTube-kanal om computerspillet Dark Souls): https://bit.ly/31y4Nzf
ALL CAPS
Not playing