Facebook Pixel
Altinget taler om Europa

Den radikale leder vil have en ny dansk aftale om Europa

Altinget taler om Europa
Altinget taler om Europa

Link til Altingets spørgeskema om podcast: altinget.dk/lyd


Er den danske europadebat for mistroisk og navlepillende? Det synes Radikale Venstres nye politiske leder, som du kan høre Thomas Lauritzen tale med i denne europæiske interviewpodcast.


Sofie Carsten Nielsen er træt af, at hun så sjældent synes, hun kan høre landets leder sig noget godt om det europæiske samarbejde.


”Jeg er frustreret over, at det i Danmark stadig er polarisering og splittelse, som præger debatten om EU. Og jeg synes ikke, at statsministeren tager nogen anledninger til at bryde ud af det. Nok nærmere tværtimod,” siger hun.


I denne podcast koncentrerer værten Thomas Lauritzen sig om et interview med den radikale leder, som opfordrer til en mere konstruktiv debat og en ny europapolitisk aftale på Christiansborg.


Opfordringen kommer i forbindelse med Europadagen 9. maj, hvor EU skyder gang i et år med folkehøringer om Europas fremtid.


I det halve års tid, hun har været partileder, har Sofie Carsten Nielsen måttet konstatere, at ”hun har at gøre med en meget anderledes socialdemokratisk leder end dengang, hun selv var radikal minister i Helle Thorning-Schmidts regering,” siger Thomas Lauritzen.


”Ikke mindst i forhold til Europa har Mette Frederiksen lagt en noget anden linje end sin forgænger,” siger han.


Lyt til samtalen i ugens europæiske podcast fra Altinget.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Altinget taler om Europa
Not playing