Facebook Pixel
BOBcast

Mennesket, versjon 2.0 - Annelin Eriksen

BOBcast
BOBcast
Kan et menneske, gjennom vitenskap og teknologi, bli noe helt annet enn vi er i dag? Noe helt annet enn den biologiske kroppen? Er hjernen din et informasjonssystem som kan kopieres og lastes opp i maskiner? Vil i så fall bevisstheten også følge med, eller blir resultatet en maskin som bare tenker helt likt deg?

Forskningsprosjektet «Tekno-vitenskapelig udødelighet» undersøker hvordan forståelsen av menneskehets dødelighet er i ferd med å endre seg i kjølvannet av nye teknologier.

Professor Annelin Eriksen, UiB, er spesielt interessert i endrende kulturelle forestillinger om hva et menneske er i utvikling av ny teknologi som kunstig intelligens og roboter. Hun er interessert i å forstå hvordan ideer, forestillinger og visjoner om et nytt menneske i fremtiden, har konkrete sosiale effekter i nåtiden, i alt fra politisk utforming til dannelse av nye religiøse og ideologiske bevegelser.
Eriksen fikk i 2017, sammen med sin ektemann Knut M. Rio, Fylkesakersprisen av Det Norske Videnskaps-Akademi for fremragende forskning innen sosialantropologi.
Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek, NHH, HVL og Universitetsbiblioteket.
BOBcast
Not playing