Facebook Pixel
Föräldrautbildning - för dig som är gravid eller nybliven förälder

Gravid vecka 40 - graviditetskalender

Leg. barnmorska Therese Sok berättar i detta avsnitt om vad som händer med dig och din kropp när du är gravid i vecka 40.

I vecka 40 så har en del redan fött barn, andra får vänta ett tag till. I graviditetsvecka 40 är kroppen tung och många gravida funderar på om det inte går att sätta igång förlossningen genom att gå i trappor eller genom att putsa fönster. Förlossningen kan dock inte tvingas igång, utan det tar den tid det tar.

I vecka 40 känner du säkert att det är dags att föda, men du anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Även om din barnmorska sagt en specifik dag så har ditt barn tyvärr inte sett denna markering i kalendern. Barnet följer istället sin egen kalender och kommer ut när det känner sig redo. Är du förstföderska så kan du räkna med att det sannolikt blir efter det datum som du fått av din barnmorska.

Besök gärna Föräldrautbildning.se för att ta del av våra kurser som alltid leds av utbildad personal. Som lyssnare får du 20% rabatt på alla kurser med rabattkoden "podcast".

Föräldrautbildning - för dig som är gravid eller nybliven förälder
Not playing