Facebook Pixel
HR Talks Podden

29. Förändra med nudging - Linda Lindström, Medgrundare Beteendelabbet (original)

HR Talks Podden
HR Talks Podden

Beteendestrategen om hur du förändrar beteenden för att skapa de resultat du vill ha.

Hitta länkar till bra lästips från avsnittet med Linda Lindström på www.hrtalks.se.

OM AVSNITTET:

I detta avsnitt hör du om utmaningarna och de konkreta verktygen för att driva beteendeförändringar, en av de kanske viktigaste frågorna i transformation och tillväxt.

I avsnitt 29 pratar HR Talks Poddens Tommie Cau med beteendestrategen Linda Lindström, som reder ut begreppen kring beteende, hur hjärnan fungerar och vanliga tankefällor som hindrar beteendeförändringar, och varför emoijis är så otroligt kraftfulla. Vi experimenterar live i samtalet och djupdyker i nudging som metod och för att framkalla nya beteenden. Du får veta hur du som ledare och HR kan tillämpa nudging på områden som rekrytering, säkerhet, hållbarhet och varför medarbetarundersökningar är bristfälliga. Men också hur nudging konkret kan hjälpa i Coronatider och mycket mer. Självfallet svarar Linda även på lyssnarnas frågor.

OM GÄSTEN:

Linda Lindström är nationalekonomen som blev beteendestrateg och proffs på att förstå och förändra människors beteenden. Hon är medgrundare av Beteendelabbet, som med psykologi, design och experimentella metoder gör världen till en bättre plats. Hon är erkänd nudgingexpert, frekvent anlitad föreläsare och medförfattare till boken Nudging i praktiken.

EDGE - HR MADE EASY:

HR Talks Podden samarbetar med digitala HR-företaget Edge. Som en del av HR-koncernen Wise Group hjälper Edge över 3 000 kunder att förenkla och effektivisera sitt strategiska och operativa HR arbete. Med nya Edge får du tillgång till mallar, dokument, checklistor, kalkyler och svar på alla frågor inom HR. Och det bästa av allt - du kommer igång direkt online och i mobilen. Börja förenkla din HR-vardag direkt genom att kolla in edgehr.se/hrtalks. Där kan du kostnadsfritt prova på deras smarta HR-produkter. HR made easy helt enkelt.

HR Talks Podden
Not playing