Facebook Pixel
KRS:

UA 090522 Elämän seikkailu, L10T - seurakunnan mahdollisuus sekä hauskoja rukousvastauksia (Varjola)

KRS:
KRS:
Uskon askeleita ohjelma koostuu kolmesta osuudesta, joissa jokaisessa on keskustelu, haastattelu tai opetus. Tässä jaksossa Lahden helluntaiseurakunnan seurakuntapastori Tino Varjola kertoo elämästään ja siihen liittyvistä seikkailuista. Hän kertoo myös miten Lahden helluntaiseurakunta ottaa L10T:n osaksi seurakuntansa toimintakulttuuria ja varustaa jäseniään elämään Jeesuksen opettamalla tavalla. Lopuksi Tino kertoo rukousvastauksen, joka sitä kuunnellessa hieman naurattaa.
Ohjelman ensimmäisessä osuudessa Tino kertoo isän kuolemasta, kun hän oli nuori ja uskovasta kasvattiäidistä. Usko löytyi armeijan iltaloman aikana. Tästä Tino ilmoitti komppanian päällikölle, koska tuolloin tärkeät asiat piti ilmoittaa hänelle. Uskoon tulon jälkeen mieleen tuli ennestään tuntematon sana diakoni. Tino opiskeli diakoniksi ja kohtasi harjoittelun aikana tulevan vaimonsa. Tino kertoo kokeneensa elämässään Jumalan hyvyyttä ja huolenpitoa, vaikka aina ei ole ollut helppoa. Tino rohkaisee kuulijaa kulkemaan oman matkansa Jeesuksen kanssa ja Pyhän Hengen johdatuksessa.
Ohjelman toisessa osuudessa Tino Varjola ja Mikko Matikainen keskustelevat valtakunnallisesta mediamissiosta, Lahden alueen seurakuntien valmistautumisesta siihen ja L10T elämän tavan punoutumisesta siihen. Mission ajankohta on todella hyvä, kun elämme koronan jälkeistä epävarmuuden aikaa, johon on tullut mukaan Venäjä käsittämätön hyökkäys Ukrainaan. Josta seuraa monia ongelmia globaalisti. Lahden Helluntaiseurakunta ottaa L10T koulutuksia ennen missiota ja mission jälkeen. Seurakunta aikoo sitoutua kulkemaan ujoimmankin jäsenensä rinnalla ja opettaa salasiunaavan elämäntavan, joka voi avata tilaisuuksia päästä lähelle uskosta vielä osattomia ja kertoa heille oman tarinansa kautta Jeesuksesta. Ilmassa on vahvaa intoilua näistä asioista.
Ohjelman kolmannessa osuudessa Tino kertoo hauskasti, miten rukousvastauksena hän otti romaaniperheensä kanssa kyytiin kaksi hurjan näköistä skinheadia. Syntyi hyvä ja syvällinen keskustelu, joka johti siihen, että romaniperhe rukoili kahden kosketetun skinheadin puolesta. Tino avaa kuulijalle myös sen, miten syntyi hanke, jossa Tino perheineen meni Intiaan ja teki siellä ulkoministeriön tukemassa kehitysyhteistyöhankkeessa alueen asioita parantaneen kaksivuotisen kyläterveyshankkeen. Huikeita tarinoita ja Jumalan hyvyyttä.
Uskon askeleita ohjelmissa rukoillaan esiin nousevien asioiden puolesta ja annetaan rohkaisua kristityn arkeen. Ohjelman lopuksi annetaan virkkeitä ja ajatuksia, joita voi soveltaa omaan elämäänsä. Ne löytyvät myös uskon askeleita Facebook-seinältä. Toimittajana on Kansan Raamattuseuran reissupastori Mikko Matikainen. KRS koulutustiimin tekemiä haastatteluja työstää ohjelmaa varten Jussi Pyysalo. Uskon askeleita ohjelman tuottavat yhteistyössä Kristityt yhdessä ry ja Kansan Raamattuseura.
KRS:
Not playing