Facebook Pixel
KRS:

UA 160522 Harjavalta L10T, pakolaistyötä ja aivojen toimintaa (Harjavallan väki, Skyttä ja Helminen)

Description

Uskon askeleita ohjelma koostuu kolmesta osuudesta, joissa jokaisessa on keskustelu, haastattelu tai opetus. Tässä jaksossa kuulemme tuokiokuvat ennen ja jälkeen Kristiina Nordmanin Harjavallan helluntaiseurakunnassa pitämää L10T viikonlopua. Virpi Nyman keskustelee Lähetysyhdistys Kylväjän pakolaisasiantuntijan Taneli Skytän kanssa pakolaisuudesta, sen lievittämisestä ja Kylväjän tekemästä pakolaistyöstä Ateenassa, Kreikassa. Virpi keskustelee lisäksi erityisopettaja Piialiina Helmisen kanssa rauhoittumisen tarpeesta ja aivojen rakenteesta, joka tarvitsee palautumista.
Ohjelman ensimmäisessä osuudessa Kristiina Nordman jututtaa ennen Harjavallan helluntaiseurakunnassa pitämäänsä L10T viikonloppua seurakunnan pastoria Tommi Suonpäätä hänen odotuksistaan. Mikko Matikainen kertaa tuon keskustelun jälkeen lyhyesti mistä L10T:ssä on kysymys. Sitten Kristiina Nordman jututtaa Harjavallan viikonlopun päätteeksi uudelleen Tommi Suonpäätä. Heidän kanssaan keskusteluun liittyy Tapani Tuomi, joka on Noormarkun varikkoseurakunnan vanhemmiston puheenjohtaja. Odotukset ovat täyttyneet ja miehet kehuvat kilvan kaikkea viikonlopun aikana koettua, johon Kristiina on taidollisesti johdattanut opetuksillaan ja käyttämiensä harjoitusten avulla.
Ohjelman toisessa osuudessa Virpi Nyman keskustelee Lähetysyhdistys Kylväjän pakolaisasiantuntija Taneli Skytän kanssa. Taneli kertoi pakolaisuuden taustoista ja siitä miten aluksi pitää vastata perustarpeisiin ja auttaa saamaan suihku, ruokaa, vaatteita ja suojaa. Tähän on tärkeää yhdistää mahdollisuus kuulla Jumalan sanaa, viestiä rakkaudesta ja rakastavasta Jumalasta. Ehkä he evankeliumin kautta saavat elämäänsä kestävän perustan ja voivat kertoa siitä myös toisille. Ei pakosta, vaan löytämisen ja löytyneeksi tulemisen ilosta. Pakolaisuuteen joutuneille on hyvä antaa mahdollisuus palvella ja kokea olevansa hyödyllisiä, jotta he saavat otetta murskaksi menneeseen elämään. Huikean syvällinen keskustelu
Ohjelman kolmannessa osuudessa Virpi Nyman keskustelee erityisopettaja Piialiina Helmisen kanssa lasten ja aikuisten tarpeesta rauhoittua ja pysähtyä. Tämä on vaikeaa lapsille, mutta myös aikuisille. Levottomuus ja älylaitteiden aiheuttama informaatiotulva väsyttävät. Tarvitaan keinoja rauhoittua. Rauhoittuminen ja Jumalan edessä hiljentyminen eivät ole vain itämaisten uskontojen löytöjä, vaan meillä kristityilläkin on tässä vuosituhantinen perinne, jota olisi hyvä ottaa käyttöön. Aivotutkimuskin osoittaa, että rauhoittuminen, vaikka vain pieneksi hetkeksi on tärkeää. Luonnossa liikkuminen ja sen äänten kuuntelu ovat tärkeitä asioita ihmisen jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta. Luvassa tuoreita ja silti tuttuja ajatuksia.
Uskon askeleita ohjelmissa rukoillaan esiin nousevien asioiden puolesta ja annetaan rohkaisua kristityn arkeen. Ohjelman lopuksi annetaan virkkeitä ja ajatuksia, joita voi soveltaa omaan elämäänsä. Ne löytyvät myös uskon askeleita Facebook-seinältä. Toimittajana on Kansan Raamattuseuran reissupastori Mikko Matikainen. KRS koulutustiimin tekemiä haastatteluja työstää ohjelmaa varten Jussi Pyysalo. Uskon askeleita ohjelman tuottavat yhteistyössä Kristityt yhdessä ry ja Kansan Raamattuseura.