Facebook Pixel
LYDKUNST PODCAST

#54: Animal Sound Society

LYDKUNST PODCAST
LYDKUNST PODCAST
Tierstimmenarchieve - eller på dansk Dyrestemmearkivet - har siden 1951 indsamlet optagelser af dyrestemmer. Tilbage i 1950’erne optog man kun få sekunder ad gangen for at have plads nok på båndet, men i dag bliver dyrestemmer indfanget døgnet rundt fra ubemandede optagestationer over hele verden. Optagelserne lagrer sig som data, der analyseres af maskiner, der kan give os viden om dyrenes færden og om arters uddøen. Men der er ikke længere nogen, der lytter til stemmerne.

… Og det er da så alligevel. Animal Sound Society arbejder netop med udgangspunkt i dyrestemmearkivet. Med krop, stemme, tekst og bevægelse skaber de performances, film og åbne workshops, der inviterer til refleksion over temaer som migration, frihed, teknologi og kommunikation.

I deres seneste og igangværende projekt “The Animals Were Never Alone” blander de videnskabelig forskning med fiktion og narration. I deres forestillede og dystopiske verden er alle dyrene forsvundet, og arkivet er vores eneste vidne om dyrenes eksistens.

Men hvad er arkivets formål egentlig? Hvem er de videnskabsfolk, der har står tavse bag mikrofonerne? Hvad hvis dyrene godt ved at de bliver optaget? Og hvad hvis arkivet i virkeligheden er et kæmpestort overvågningsinstitut?

OM:
Animal Sound Society er en international kunstnergruppe med base i København. Gruppen blev stiftet i Amsterdam i 2013 af billedkunstneren Maria Lepistö (S). I dag tæller gruppen desuden Marina Dubia (BR), Freja Maria Kreutzfeldt Kristensen (DK), Mette Gjandrup Tast (DK), Lucía Jaén (ES) og Nicolina Eklund (FIN).

LYDKUNST PODCAST - om lyden i kunsten:
Anne Neimann Clement og Rosa Marie Frang dykker hver måned ned i ét hjørne af det kæmpestore og multifacetterede LYDKUNST-landskab. LYDKUNST PODCAST er støttet af Statens Kunstfond og Dansk Komponistforening/Koda Kultur og udgives i samarbejde med Kunsten.nu.
LYDKUNST PODCAST
Not playing