Facebook Pixel
Sammen med Maj Wismann

#177 Fang tankefejl og undgå konflikter. Kognitive tankefejl – del 1.

Sammen med Maj Wismann
Sammen med Maj Wismann

I dagens episode skal det handle om typiske tankefejl, vi mennesker gør.

Tankefejl, der betyder, at livet kan føles mere hårdt end nødvendigt er. Når vi vælger at involvere os i vores tanker – som vi skal huske at begrænse tidsrummet af – så er listen med de 12 tankefejl god at have i baghånden. Har jeg gang i at tænke sindssygt urealistisk og unuanceret?

Og forhindrer det rent faktisk at jeg kan problemløse på en konstruktiv måde. Som sagt, har man et ”emne” i ens hoved, der bliver ved med at poppe op igen og igen, så anbefaler jeg, at man bruger

MAX. 30 min om dagen på et bestemt tidspunkt, hvor man dedikerer tiden til ”emnet”. Og så angriber man det effektivt og med en problemløsnings-tilgang. Resten af dagen udskyder du involvering i emnet, når det popper op. ”Nej, det var ikke det, jeg skulle bruge tid på lige nu – du må vente, til jeg har tid til at give dig 100% opmærksomhed senere”.

Når man så sætter sig ned og er effektiv og problemløsende, så kan man lige løbe de 12 tankefejl igennem for at se, om man har fået nuancerne med – eller om der lige skal justeres lidt.

De første 6 tankefejl er:

  • Katastrofetænkning
  • Alt-eller-intet-tænkning – sort/hvid
  • Tunnelsyn
  • Mentalt filter
  • Diskvalificering af positive ting
  • Forstørrelse/formindskelse

Tankefejlene er venligst udlånt af psykolog Henrik Tingleff fra bogen ”Kognitive metoder i hverdagen 1” – Henrik der i øvrigt også er at finde i Klub Kærlighed.

Links

Sexlyst workshop: https://websexolog.dk/fa-sexlysten-tilbage/

Podcast nyhedsbrev med lodtrækningsgaver: https://websexolog.dk/podcast/

Klub Kærlighed: https://websexolog.dk/vip/

Utroskab kom videre: https://websexolog.dk/utroskab-kom-videre/

Podcast redigeret af Din Podcast / https://dinpodcast.dk/

Sammen med Maj Wismann
Not playing