Facebook Pixel
TEKNOSFÆREN

Karen Melchior og de 2000 ændringsforslag

TEKNOSFÆREN
TEKNOSFÆREN
I 2015 går et billede af Nikita Klæstrup viralt. Hun er iklædt gallakjole med dyb udskæring og på vej til fest i Konservativ Ungdom.

Pludselig er hun “verdens lækreste politiker” på sociale medier, men ifølge onde tunger, også bare lidt en dum luder, der skal tie stille. Men det gør Nikita ikke. I stedet har hun de seneste år brugt sin platform til gøre opmærksom sexistisk adfærd online.

Men det har kostet. For den grove tone har også tvunget Nikita til at trække sig helt fra debatten i perioder og selv i dag beskytter hun sig selv online, så hendes dms ikke ender som et outlet for menneskers allermest modbydelige holdninger.

Men hvorfor skal Nikita overhovedet se den slags beskeder? Hvorfor er det troldenes rettighed at lande i hendes indbakke, og ikke Nikitas ret at udtale sig, uden at få indbakken fuld af had?

Hvis ansvar er det, at den demokratiske samtale fungerer online - og hvem kan gøre noget ved det, når den IKKE virker?

Nikita Klæstrup har besøg af Karen Melchior, der som medlem af Radikale Venstre og Europa Parlamentet, kender det politiske arbejde med at skabe et mere trygt internet indefra.

Flytter det europæiske system sig for langsomt til at gøre noget ved de omskiftelige platforme og løse problemerne for dem, det går ud over lige nu?

Denne episode er optaget den 16. august 2021
TEKNOSFÆREN
Not playing