Facebook Pixel
TEKNOSFÆREN

‘Skyen’ er ikke bare en sky

TEKNOSFÆREN
TEKNOSFÆREN
‘Skyen’ er ikke bare en sky

For nyligt rundede vært Gittemary 100.000 abonnenter på sin Youtubekanal. 100.000 mennesker fra hele verden, der følger hende fortælle om hvordan hun forbruger mindre skrald, spiser vegansk og rejser på den mest klimavenlige måde.

For hver af de streams, genereres der et lille Co2 aftryk. Hvordan hænger det sammen med Gittemarys bæredygtige livsstil?

Hver gang en følger trykker ‘play’ på Gittemarys video, flyttes der data fra en server et sted i verden, og det koster strøm, der ikke nødvendigvis er bæredygtig. Faktisk lagrer vi mere og mere information i ‘skyen’, frem for lokalt på vores egne computere eller smartphones, så blandt andet af den grund stiger internettets klimaaftryk.

Leif Katsuo Oxenløwe er professor i optisk kommunikation på DTU, og han ved om nogen hvordan internettet fungerer. Derfor hjælper han Gittemary med at udregne hendes eget internet-Co2 aftryk, og forklarer hvorfor han alligevel mener, at internettet er en gave til klimakampen.
Teknosfæren er alt det, som mennesket har skabt på jorden. Hver en genstand, fænomen og teknologi, vi har opfundet, tilføjer til bunken af ting i teknosfæren.

I TEKNOSFÆREN kommer forholdet mellem mennesker og opfindelser på prøve, når sæsonens vært undersøger, hvordan teknologi påvirker netop deres hjørne af verden.
Podcasten er produceret af ENIGMA
TEKNOSFÆREN
Not playing