Facebook Pixel
Den Forbudte Skole

#81 - Samtale med Martin Kufahl om psykedelisk praksis og psykonautik

Den Forbudte Skole
Den Forbudte Skole

I dette afsnit returnerer formanden for Psykedelisk Samfund Martin Kufahl i Den Forbudte Skole, til en samtale om ‘psykedelisk praksis’ og ‘psykonautik’. Vi lægger dog lige ud med at gøre lidt status på psykedelika Danmark, konferencen Psykedelisk Dannelse 2021 og Martins’ deltagelse i DR programmet indefra med Anders Agger.

En rettelse: et par gange har jeg på podcasten, om end forsigtigt, sagt at fase 3 studierne fra MAPS i MDMA assisteret psykoterapi hjælper omkring 80% således at de ikke længere opfylder de diagnostiske krav til PTSD. DET PASSER IKKE, jeg har været lige glad nok, det seneste tal siger 67% - stadig helt vanvittigt - MAPS artiklen kan findes i episode beskrivelsen.

Som jeg elsker at pointerer, så kommer psyke oprindeligt af det græske ord for sjæl, nemlig psychē. Derfor taler vi altså ikke udelukende om substanser når vi taler psykedelisk praksis og psykonautik. Psykedelika består af psyke, sind/sjæl, og delika der kommer af det græske Deloun, hvilket vi kan oversætte til synliggøre eller afsløre, det er altså sjælens synliggørelse. Roden naut i (psyko)nautik kommer fra det græske Nautes, der betyder sejler. I moderne kontekst kan vi altså forstå det som en rejsende i sjælen, sindet eller bevidstheden.

Vi taler om psykedeliske substanser i kontekst af en lang række praksisser, kropslige, psykologiske og spirituelle. Der undersøges hvordan de mere hverdagslige praksisser, såsom terapi, journaling, Chi Gong, træning, meditation, kreativ udfoldelse mv., kan hjælpe os med at forbinde de store psykedeliske rejser med hverdagslivet.

Alle disse teknikker taler vi også om som psychoteknologier, altså teknologier hvormed vi kan betræde dele af vores bevidsthed, der ellers ville være skjult for os. Disse teknologier får os ikke til månen og ud i galaksen, men istedet lader de os udforske dybderne og højderne af bevidstheden, dette er psykonautens rejse.
Martin afholder snart et kursus henover de næste måneeder, hvor han, sammen med nogle udvalgte undervisere, vil give et grundkursus i psykonautik og nogle af de teknologier der kan være af interesse for psykonauter - om det er med substanser eller ej. Kurset hedder ‘Psychonautics 101’ og mere info kan findes i episodebeskrivelserne elller på Psykedelisk Samfunds facebook.

Samtalen er krydret med egne erfaringer, fortællinger, grin og Martin giver også en lille sang.Links vi taler om i afsnittet:

Nyeste resulutater fra MAPS MDMA fase 3 forsøg : https://maps.org/mdma/ptsd/mapp2/

Sangen Martin synger, Vølund - Andetag: https://open.spotify.com/track/6WRPcPq6bVO0wNx7ulmTif?si=zaIidYR6SRae5ZlZIlO2Ug&utm_source=copy-link

Psykedelisk event Århus : https://psykedelisksamfund.dk/event/psykedelisk-aarhus

John Vervaeke & Aidan Lyons om begrebet "Psychedelic"

https://youtu.be/eCHRi9BMixwLinks til Martin på nettet:

Hjemmeside: https://www.psykedeliskpraksis.dk/index.php/medier/

Psychonautics 101 kurset : https://www.facebook.com/events/214547253894133/

Indefra med Anders Agger (DR TV online - sæson 8 afsnit 2) : https://www.dr.dk/drtv/saeson/indefra-med-anders-agger_278232


Jeg tilbyder terapeutisk coaching, kontakt mig for en uforpligtende samtale på: https://www.denforbudteskole.dk

Har du lyst til at støtte Den Forbudte Skole, så kan du hoppe ind på Patreon.com/Denforbudteskole , og donere et beløb. Kan du lide det du hører på Den forbudte skole, så del endelig med dine venner, like vores instagram og smid en 5-stjerne rating på iTunes, tak!

Instagram : https://www.instagram.com/denforbudteskole/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/category/Podcast/Den-forbudte-skole-105915281248664/

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/denforbudteskole/message
Den Forbudte Skole
Not playing