Facebook Pixel
Sharia Manifestet

Islam og Sundhed

Sharia Manifestet
Sharia Manifestet

Profetens vej til et liv i balance

Naveed og Kasper fortæller om islams holistiske lære for det sunde liv, der sammenbinder krop, sjæl og sind - kost, bevægelse og åndelig praksis. Vi kommer også ind på hvad sundhed og sygdom er som eksistentielle fænomener, på Allahs prøvelser og på sundheds-tendenser blandt danske muslimer. Endelig fortæller Naveed Baig om sjælesorg og sin lange erfaring som imam og sjælesørger for syge, døende og pårørende på Rigshospitalet.

“Jeg er bange for at dø på et sprog jeg ikke forstår”: Ugens gæst er Professor Morten Sodemann. Han lukker døren op for hvad patienterne på indvandrermedicinsk klinik kan lære os om sammenhængen mellem eksil, sundhed og fremmedgjorthed. Vi bliver klogere på narrativ medicin, på hvordan integration bliver til dis-integration, på opgivenhedssyndrom hos børn af asylansøgere og hvordan asylsystemets processer nedbryder folk og familier.

Isam B læser op af ugens novelle “I bund og Grund” om Hafsa, der mister sin far til kræft og oplever, at hun selv og familien kommer i eksistentiel krise.

Podcasten tager udgangspunkt i punkt 29 i Dansk-Muslimsk Manifest “Islam og Sundhed”:


“Kroppen er en betroelse fra Allah, som vi som muslimer har pligt til at passe på. Profeten understreger legemets ret og vigtighed i det religiøse liv. Den profetiske praksis, herunder bøn og faste, er et direkte værn mod mange livsstilssygdomme. Profeten advarer specifikt mod alkohol, overspisning og fedme, alt, der skader legemet, og opmuntrer til fysisk velvære og aktivitet, samt sunde og mådeholdne spisevaner.”Sharia Manifestet
Not playing