Facebook Pixel
Politisk Stuegang

Politisk Stuegang #38: Hvordan undgår man at 10-årsplanen for psykiatrien løber ud i sandet?

Politisk Stuegang
Politisk Stuegang

Hvorfor fremstår KL som mest kritisk overfor Sundhedsstyrelsens oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien? Hvordan undgår man, at planen aldrig bliver færdig implementeret og hvordan finder man omkring 4,5 milliarder til psykiatrien uden at udsulte resten af sundhedsvæsenet? Lyt med denne uges Politisk Stuegang.


Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en 10-årsplan har fået ros fra alle aktører i sundhedsvæsenet. Men oplægget konkluderer samtidig, at mange af de forgående indsatser er fejlet.


Men hvad taler for, at politikerne denne gang rent faktisk indgår et politisk forlig, der markant og varigt får ligestillet psykiatrien med resten af sundhedsvæsenet? Hvor er de små, men vigtige nuancer i uenighederne mellem KL, Danske Regioner i forhold til implementeringen af 10-årsplanen?


Det og meget mere giver dagens tre gæster deres bud på.


Dagens gæster er:


Camilla Hersom, vicedirektør i Danske Regioner og deltager i den følgegruppe, der var knyttet til arbejdet med Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til 10 årsplanen. Camilla Hersom er tidligere radikal sundheds- og psykiatriordfører for radikale og var her med til at indgå forliget om den meget omtalte psykiatriplan fra 2014 til 2,2 milliarder. Hun er samtidig tidligere formand for Danske Patienter og tidligere embedsmand i Finansministeriet.


Janet Samuel, kontorchef I KL’s Center for Sundheds- og Socialpolitik og ligeledes deltager i psykiatriplanens følgegruppe.

Janet Samuel er tidligere centerchef i Danske Regioner og Enhedschef i Sundhedsstyrelsen.


Jakob Kjellberg, professor i Sundhedsøkonomi hos Vive. Har i 25 år økonomisk og organisatorisk evalueret sundhedsvæsenet, herunder i psykiatrien. Har op til 10-årsplanen været med til at beregne at psykiatrien skal tilføres 4,5 milliarder kroner ekstra til drift og 3,5 hvis området skal løftes markant.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Politisk Stuegang
Ei soiteta