Facebook Pixel
Björn & Navid

Avsnitt 86 - Ett återbesök

Björn & Navid
Björn & Navid

Allt börjar en solig förmiddag i hotell-sviten under Bruce Springsteens. Medans Röde Pengu låtsas vara Göteb-Osho, spekulerar Svarte Pengu kring likheterna mellan meditation och en kaffestinn Arne Hegerfors. Det är lättare att förstå varför Navid är glad, än vad Björn menar med ”Jag kan ha fel”. En poddpingvin har en våldsam mardröm med lyckligt slut där både Kjell Enhager och Hulken spelar viktiga roller, en annan är överväldigad av munkar i videoklipp och i ekor. 


Trots ihärdiga försök misslyckas våra isflaks-hjältar gång på gång med att vara ytliga. Bland frågorna som slutligen får sitt svar återfinns;


Varför är Kenneth och Thomas så bittra att dom tänker tala ut hos Alexander Pärleros?


Vad händer när Navid inte får tycka något om något i 72 timmar?


Kan man ha både små och stora orcher med i samma film?


Hur är det att podda med amerikaner?


Funkar det att säga till något inuti oss själva att försvinna?


Varför heter Sebbe Sebbe och hur kom han hem till Röde Pengu? 


Avsnittet är det första någonsin som publiceras helt oklippt. Dom tankefulla tystnaderna, hummandet och gapskratten ingår utan extra kostnad. Avsnittet är inte sponsrat av någon, varken hotellkedjor eller kombucha-producenter. Som på alla riktigt bra fester, vill ingen gå hem till sitt när det är slut. 


Det kan vara det sista avsnittet någonsin. Men osvuret är bäst. Allt vi vet är att just idag guppar isflaket vidare, med två pratsamma pingviner ombord. Som vanligt finns det såklart en plats vikt för just dig på flaket. Bubblet ligger på is, krill-chips-skålen är fylld till bredden, och tre överaktiva isbjörnar i puberteten har byggt ett magnifikt lyssnar-högsäte i snö, is och blåstång till dig. Så spetsa öronen, luta dig tillbaka i fåtöljen, och låt sydpolens mest talföra tvåfotingar hålla dig sällskap i den långa, kalla och klara antarktiska natten.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Björn & Navid
Ei soiteta