Facebook Pixel
Frilanslivet

145: Indre motivasjon med kunstner Hanne Friis

Frilanslivet
Frilanslivet
- Jeg lengter stadig etter å arbeide med kunsten og elsker å være i atelieret, sier kunstner Hanne Friis (50). Hanne er utdannet innen maleri og skulptur ved Kunstakademiet i Trondheim og er kjent for sine sanselige, abstrakte skulpturer i ulike tekstilmaterialer.

Allerede som 14åring visste hun at det var kunstner hun ville bli, men selv om den indre motivasjonen har vært sterk har veien også vært utfordrende. Under en periode på 10 år jobbet Hanne nattevakt og dro rett til ateliet etter jobb for å kunne arbeide med kunsten før hun dro hjem til de tre barna sine.

Hanne har arbeidet aktivt som kunstner i 26 år og har opparbeidet seg en vellykket og solid karriere. Hennes verk er innkjøpt av blant andre KODE, Nasjonalmuseet, Nordnorsk Kunstmuseum, Kulturrådet og Stortinget samt en rekke private samlinger i inn- og utland. Denne vinteren kan du oppleve Hanne Friis sine skulpturer i Vigelandsmuseet i Oslo.

I episoden snakker Hanne om kunstnerøkonomi, om viktigheten av å holde ut, om å være litt fandenivoldsk og om å skape ærlig kunst.

Intervjuet av Hanna von Bergen
Frilanslivet
Ei soiteta