Facebook Pixel
Frilanslivet

155: Verdensblikk med billedkunstner Fadlabi

Frilanslivet
Frilanslivet
- I remember that I was very annoyed in the first or second year at KhiO because people could tell that I am African by looking at my paintings. So I had a period where I tried to paint in a way that would not reveal that I'm African, sier kunstner Fadlabi (46) som nå har referanser til Afrika i det meste han foretar seg: Han driver Khartoum Contemporary Art Center i Oslo, en arena hvor kunst, musikk, poesi og dans fra Afrika og Midtøsten vises, i 2014 skapte han utstillingen “Kongolandsbyen” i Frognerparken som fikk enorm oppmerksomhet og han har malt et stort veggmaleri på Tøyen av en somalisk astronaut - blant annet.

Fadlabis fargesterke malerier er blitt separatutstilt ved blant annet Trafo Kunsthall, ved Kunstnernes Hus og Kunsthall Oslo, i tillegg til en rekke internasjonale utstillinger.

Fadlabi, som er oppvokst i Khartoum i Sudan, kom til Norge da han var 27 år og har siden bodd og arbeidet i Oslo. Han er utdannet i statsvitenskap og maleri fra Sudan, og fra Kunsthøyskolen i Oslo, hvor han har både en Bachelor of Fine Arts og en Master of Fine Arts.

Episoden er på engelsk

Intervjuet av Christina Skreiberg
Frilanslivet
Ei soiteta