Facebook Pixel
Kasseret ? Anbragtes forældre fortæller

Kasseret ? Anbragtes forældre fortæller

Kasseret ? Anbragtes forældre fortæller

Tiedot Kasseret ? Anbragtes forældre fortæller

Er jeg kasseret som forælder, fordi mit barn er anbragt? Er jeg en dårlig mor? Er jeg mislykket som far?

Og hvordan er det aldrig smøre madpakke til sit barn, ikke at være den der går ud og køber ny skoletaske eller tager med til fodboldtræning hver søndag? Ikke fordi, man ikke vil, men fordi man ikke magter det – eller fordi, samfundet ikke mener, at man magter det.

I Danmark findes der cirka 13.000 børn, der er anbragt uden for hjemmet. Og det vil sige, at der cirka er det dobbelte antal forældre, hvis børn ikke bor hjemme men i stedet i en plejefamilie eller på en institution.

Det er dem, denne podcastserie handler om. Gennem interviews med forældre til anbragte børn får du et indblik i en verden, der ofte er skjult af forældrenes skam og skyldfølelse.

Vi hører om forældrenes sorg over anbringelsen og over ikke længere at være deres børns primære omsorgspersoner. Om deres arbejde på at blive bedre forældre. Men også om deres behov for hjælp og for at deres kærlighed og ønske om at være forældre bliver anerkendt og respekteret – selvom de ikke bor sammen med deres barn til hverdag.

Podcastserien giver en stemme til forældrene. Vi går ikke ind i spørgsmålet om, om anbringelsen er korrekt eller forkert. Eller om der skal anbringes flere eller færre børn. I denne serie handler det om forældrene og deres historie.

I serien kommer der desuden en række bonusafsnit, hvor forskellige eksperter inden for anbringelsesområdet perspektiverer forældrenes historier med viden og holdninger til, hvordan forældrene kan få bedre hjælp.

Udgivet af Socialt Indblik www.socialtindblik.dk

Tilrettelæggelse og redigering: Niels Svanborg
Musik: Johannes Elslo
Grafik: Sille Jensen

Kaikki jaksot

Ei soiteta