Facebook Pixel
MARGRETHE

Forelskelsen (3:5)

MARGRETHE
MARGRETHE

Året er I 1966. Prinsesse Margrethe er midt i tyverne og begyndt at frygte, at hun aldrig vil finde en partner. Men så falder hun for sit livs kærlighed. Han hedder Henri de Laborde de Monpezat, ​og de ​to viser sig ​at have flere fællesnævnere, end de måske kunne have forestillet sig. Men hvem er Margrethes udkårne? Og hvordan navigerer de gennem ​stævnemøder, kærlighed og traditioner, mens ​hele Danmark følger med? I dette afsnit af “Margrethe” møder vi ​en forelsket prinsesse, men også en frustreret og fortvivlet ​dronning, der mister sin mand til demens.

Produceret for Radio4 af Beam Audio Agency.

Der blev i udsendelsen bragt klip fra dokumentarfilm instrueret af Ole Roos. Derudover blev der bragt citater fra TV2-dokumentaren “Prins Henrik 80 år – Når skæbnen forpligter”, Billed Bladet, Her&Nu og Berlingske Tidende samt portrætbøgerne “Margrethe” af Annelise Bistrup, “Undervejs” af Tom Buk-Swienty,“Dronning Margrethe” af Karin Palshøj” og “Monark og Menneske” af Thomas Larsen.

Medvirkende: Elisabeth Saugmann, Thomas Larsen, Vibeke Hastrup og Mathilde Eusebius.

Redaktion: Rikke Romme, Amanda Boie Hvid og Sarah Bjørn. Redaktører: Christian Ottenheim og Tue Blædel. Lyddesign: Ida Skjerk.

Foto: Per Morten Abrahamsen.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

MARGRETHE
Ei soiteta