Facebook Pixel
P3 Krim

EXTRA: Det vet vi om mordet på ”Benzema”

P3 Krim
P3 Krim

Han har haft ett pris på sitt huvud och tidigare fejkat sin egen död. Nu har den tidigare Foxtrottoppen Benzema, som pekats ut som Rawa Majids kronprins, skjutits ihjäl i en bil i Irak.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Det var på måndagseftermiddagen som bilder och filmer började spridas på sociala medier. Bilderna visade en trafikerad gata i Iraks huvudstad Bagdad. I förarsätet i en svart bil hänger en man med huvudet fram mot ratten, till synes livlös. Han har en skottskada i bakhuvudet. I sidofönstret syns flera skotthål.

Personer kopplade till flera olika kriminella nätverk verkar efteråt fira dödsskjutningen på sociala medier.

Någon officiell bekräftelse har inte kommit än men enligt våra poliskällor så är den skjutne en 34-årig tidigare ledarperson i Foxtrot. De senaste månaderna har 34-åringen gjort sig känd under smeknamnet och aliaset ”Benzema”, som han kallat sig själv i sociala medier. Han har också gått ut med att han brutit med både Rawa Majid och Ismail Abdo för att bygga upp sitt eget gäng.

Enligt våra källor har ”Benzema” varit en av de personer som polisen sett som mest prioriterad att arbeta mot.

Minst en svensk har gripits i Irak misstänkt för mordet på ”Benzema”. Vi berättar det vi vet hittills och ställer frågan hur mordet kommer påverka våldsvågen i Sverige?

Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Reporter: David Ohlsson

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Ei soiteta