Facebook Pixel
START SNAKKEN

Start Snakken #17 - Normer i folkeskolen - køn og seksualitet

START SNAKKEN
START SNAKKEN

Normer hjælper os til at navigere i samfundet og forstå, hvordan verden hænger sammen – og oftest tænker vi slet ikke over, at de er der.

Men når vi taler om køn og seksualitet, så findes der stadig mange normer, som tager udgangspunkt i det heteroseksuelle, og køn er to lukkede kasser, som afhænger af dine kønsdele.

Det kan betyde, at særligt unge LGBT+ personer mistrives - fx i folkeskolen, hvor heteronormativitet og kønnede fordomme for mange er hverdagskost.

Men hvordan oplever børn og unge normer i folkeskolen? Og hvad kan man som forældre gøre for at sikre bedre undervisning og trivsel for de unge?

I dette afsnit af Sex & Samfunds podcast til forældre, Start Snakken, taler vi om normer og repræsentation i folkeskolen og undersøger, hvorfor normer betyder noget for vores trivsel. Vi taler med elev Caroline på 16 år om, hvordan det er at være elev i den danske folkeskole, og hvordan hun oplever samtalen om køn og seksualitet.

Derudover fortæller Michael Bjerring, der er lærerstuderende og ellers kendt som aktivist under sin dragkarakter Mizz Privileze, om hvad det er for nogle udfordringer, der er i folkeskolen, og hvordan du som forældre kan være med til at skabe et mere inkluderende klasserum for dine børn.

Velkommen til START SNAKKEN!

Medvirkende:

  • Caroline 16 år, elev
  • Michael Bjerring, lærerstuderende og aktivist / Mizz Privileze

Vært: Emilie Haaber
Redaktion: Martijn Johansen og Emilie Haaber

Tilmeld dig Sex & Samfunds gratis forældremagasin og få tips direkte i din indbakke: https://sexogsamfund.dk/forældre

START SNAKKEN
Ei soiteta