Facebook Pixel
Vi Er Overvåget

2:6 Historien som PET ikke ville have ud

Vi Er Overvåget
Vi Er Overvåget
Morten Storm er blevet hvervet af PET i 2006 og har levet et dobbeltliv undercover blandt militante islamister, herunder Al Qaeda, og har videregivet oplysninger til PET og CIA. Han hævder at have bidraget med de lokaliseringsoplysninger der førte at Al Qaeda leder Anwar al-Awlaki blev dræbt i et amerikansk droneangreb i 2011.

Journalist Carsten Ellegaard og hans kollega Orla Borg oplever pludselig at komme i efterretningstjenesternes søgelys, da de i 2011 arbejdede på at fortælle historien om Morten Storm.

Dette er anden episode af Vi Er Overvåget. En podcastserie om at blive overvåget af staten.

Bagtæppet er den komplekse og på mange måder forvirrende affære, som Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, i øjeblikket er havnet i – og som i medierne er blevet udråbt som den mest alvorlige overvågningsskandale i nyere tid.

Men hvad handler sagen om - egentlig? Hvorfor er den hemmelige statslige overvågning overhovedet et problem og på hvilken måde vedrører det helt almindelige mennesker – som mig - og dig der lytter til dette podcast?

I Vi er overvåget vil vi forsøge at rede trådene ud, ved at tale med dem, som selv har oplevet statslig overvågning – på egen krop.
Og ved at dykke ned i overvågningens historie og substans, med hjælp fra ENIGMAs egen overvågningsekspert, Andreas Marklund.

I anden episode er vi stadig helt tæt på. For hvordan føles det at blive overvåget? Hvad sker der når politiet eller efterretningstjenesten holder øje med helt almindelige journalister, der bare passer deres arbejde? Vi skal se nærmere på personovervågning.

Programmets vært er Marie Høst og podcasten er produceret af og på ENIGMA for Loud.
Vi Er Overvåget
Ei soiteta