Facebook Pixel
Magtindsigt - Visbys Verden

#36 Advokater for millioner - 8 Historien om det lokale forsyningsselskab i Hillerød

Magtindsigt - Visbys Verden
Magtindsigt - Visbys Verden

I dette afsnit fortæller jeg om Hillerød Forsyning, der har købt advokatydelser for 16 milloner kroner siden 1. januar 2016.
Heraf advokatydelser for 11 millioner kroner fra advokatselskabet Bech Bruun.
Når der spørges til salærredegørelser, oplyser Hillerød Forsyning at de har slettet dem løbende.
I en rammeaftale mellem Hillerød Forsyning og Bech Bruun er aftalt at:
Der skal efter aftale udarbejdes et skriftligt opdrag og økonomisk overslag eller en økonomisk ramme for en opgave, som skal godkendes af Hillerød Forsyning, forinden opgaven påbegyndes. Såfremt der indgås en økonomisk ramme, må denne ramme ikke overskrides, medmindre det aftales med Hillerød Forsyning, forinden overskridelse finder sted.

Men Hillerød Forsynings juridiske afdeling oplyser:
Den pågældende bestemmelse er ikke taget i brug, og der foreligger dermed ingen dokumenter.

Hillerød Forsyning har altså intet materiale, der kan give oplysninger om, hvad der er købt af ydelser for de 11 millioner.

Det viser sig, at i datterselskabet Hillerød Spildevand er der i 2019 og 2020 brugt 6,2 millioner af de 11 millioner. Men på hvad?
En note i regnskabet for Hillerød Spildevand omtaler et krav på 84,2 millioner mod selskabet. Men hvad sagen handler om, ønsker ingen at oplyse.

Derudover ser jeg på en advokatregning fra Kammeradvokaten på kr. 645.000,00 for advokatundersøgelsen omkring direktionens skift af leasingbiler i utide. Sammen med undersøgelsen fra revisionsfirmaet EY, ender regningen for den undersøgelse på kr. 975.000,00

Og kan det virkelig passe at vicedirektøren, der stod bag "Sjusk og dårlig ledelse skyld i regnskabsrod for millioner i Københavns Kommune" nu er den nye direktør i Hillerød Forsyning?

Og meget mere, og altsammen foregår stadig i den lokale forsyningsselskab i Hillerød. En kommune med ca. 50.000 indbyggere.


God fornøjelse.

Rasmus Visby

Web: Magtindsigt.dk
Nyhedsbrev:Tilmeld Nyhedsbrev
Skriv: Kontakt
Facebook: Magtindsigt - Visbys Verden
Twitter: @rvisby

Magtindsigt - Visbys Verden
Ei soiteta