Facebook Pixel
Datadrivet

Så har Dreams lyckats sprida insikter till hela organisationen — Intervju med Kathleen Asjes, Head of Research & Insights på Dreams

Datadrivet
Datadrivet

Intervju med Kathleen Asjes, Head of Research & Insights på Dreams.


Dreams är ett Fintech-bolag som hjälper sina användare att komma igång med att spara pengar och nå sina drömmar med hjälp av att sätta mål som du kopplar olika regler, så kallade spar-hacks. Ett exempel är spar-hacket "Tjuven" som tar en lite pengar varje vecka utan att du vet om hur mycket och när, och efter ett tag har användaren plötsligt lyckats spara pengar.


Joni och Kathleen jobbade ihop på Schibsted för att hitta insikter, de delade mindset om att jobba mot ett gemensamt mål och prioritera hårt.


Kathleens team Research & Insights jobbar med att ta fram insikter till produktteamen baserat på kvantitativ och kvalitativ research.


När Kathleen började på Dreams började hon med att fråga personer i organisationen om vad var och en behövde för typ av insikter och vad deras utmaningar var. Några av de vanliga frågorna var "Vad gör våra användare?", "Vad gör de i appen?" "Varför sparar de kortsiktigt?", "Vilket är det mest populära sparhacket?".


Förra sommaren jobbade de intensivt med att ta fram hela kundresan. De baserade det på intervjuer med användare, datan från produkten och insikter från sitt forskarteam som undersöker hur hjärnan fungerar när det gäller att spara pengar. De använde sig av verktyget PingPong för att göra användartesterna. https://www.hellopingpong.com/


Genom att dela insikter en gång i veckan slår de hål på myter om användarna och produkten.


Vill ni ha hjälp med att sätta upp ett experiment team är det bara att ni hör av er till oss på Linkedin.


Vill du vara med och berätta om hur ditt företag jobbar med att jobba datadrivet? Hör av dig till oss på Linkedin.


Vi som leder podden heter Joni Lindgren och Jasmin Yaya. Producerat av Niklas Bryngelsson.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/datadrivet/message
Datadrivet
Ikke spilt