Facebook Pixel
Endelig Mandag - inspiration til bevidste arbejdsliv

Simone Hyldahl - om karriere du ikke dør af, fartblindhed, one-size-fits-none, succes-logs, hundeglæde og 'the dark side' af selvledelse (#24 - del 1)

Ved du egentlig, hvad dine kollegaer sætter pris på ved dig? Fra et lille lånt lokale på en skole, hvor vi har sneget os ind, taler jeg med karrierementor Simone Hyldahl om at skabe karriere, som man ikke dør af. Om alt det, som Simone ville ønske, at hun selv havde vidst og gjort inden hun, som en god og loyal medarbejdere, knoklede sig selv ud over kanten. I et forsøg på at kompensere for følelsen af ikke at være god nok.

Det er grunden til, at Simone i dag ofte starter sit arbejde med folk, som hun er mentor for, med at bede dem om at kortlægge - og marinere sig i - alt det, som de kan. Blandt andet ved at spørge folk omkring dem, hvad de sætter særligt pris på ved dem (og at det godt kan tage lidt tid at samle mod til at gøre er jeg, Line, den første til at indrømme ;-)

"Was I ok?," spørger Oprahs gæster gerne, når hun har haft dem i stolen. Har jeg ret til at være her. Selv hendes gæster har stadig den tvivl.

Derfor anbefaler Simone også dem, som hun er mentor for, at føre en succes-log, hvor man laver en aftale med sig selv om, at man ER dygtig til noget, man skal bare finde det og så skrive det ned, så man husker det.

"Jo mere vi ved, hvad vi har på hylderne. Jo mere kan vi finde ro i alt det, der ikke er der."

Vi taler om selvledelse og de udfordringer, som følger med, når ledere får flere og flere under sig og mindre og mindre tid til den enkelte:

"Det med selvledelse kræver et rigtig godt indre kompas i disse tider. Der er færre rammer at styre efter. Hvis ikke det er hvor mange timer vi arbejder, hvordan ved vi så, at vi har gjort det godt nok?"

Og hvorfor er det lige, at det er nemmere at sige, at man har været gået ned med burnout end med stress?

Vi taler om fartblindhed. Og så holder vi en pause undervejs. Som gør noget helt særligt ved stemningen og samtalen, synes jeg. Det var vildt. Så lille et greb, så stor en effekt.

Og så taler vi om vejen fra fartblind tomhed og tilbage til dyb meningsfyldthed i eget arbejdsliv igen. Med glæden som en vigtig vejviser. Og for Simones vedkommende en hund, der kan gå tur med hende.

For hvad gør dig glad?

Samtidig med del 2 oploader jeg del 2, hvor Simone deler sin egen historie, som blandt andet er grunden til den pause, som vi holder undervejs.

Endelig Mandag - inspiration til bevidste arbejdsliv
Ikke spilt