Facebook Pixel
iProsess - Podcast om ledelse

#79 Hanne Tangen Nilsen og Egil Hogna snakker om å lede høykompetente spesialister

iProsess - Podcast om ledelse
iProsess - Podcast om ledelse
Jeg har nettopp snakket med Hanne Tangen Nilsen, administrerende direktør i Sykehuspartner og Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult. De leder begge kunnskapsbedrifter med høykompetente medarbeidere som jobber med leveranser hvor det stilles store krav til samarbeid i komplekse verdikjeder.

I min karriere som rådgiver for toppledere og mellomledere har jeg hjulpet mange med å med å lede fagspesialister med stort behov for autonomi i utførelsen av arbeidet. Løsningen er ikke det mange tror, nemlig å bli flinkere til å delegere oppgaver og stole på at de blir utført. Det fører til frustrasjon og mangel på tilhørighet. Løsningen er å hjelpe medarbeidere med å lede seg selv. Da er man tett på samtidig som spesialisten beholder friheten til å ta egne valg. En oversiktsstudie på 30 års forskning viste at selvledelse bidro til at medarbeiderne opplevde større grad av mestring, økt trivsel, høynet kvalitet på jobben, samt bedre produktivitet og karrieresuksess. I tillegg reduserte selvledelse stress, angst og fravær fra jobb. Altså, selvledelse gjør alt bedre.
iProsess har utviklet et online program for selvledelse som vi kaller «slik leder du deg selv til topp prestasjoner» Ved å bruke dette kan du lære alle ansatte selvledelse, både ledere og medarbeidere, uten bruk av eksterne konsulenter.

Med denne bakgrunnen var jeg spesielt nysgjerrig på hvilke erfaringer og refleksjoner Hanne Tangen Nilsen og Egil Hogna har gjort seg om å lede spesialister - spesielt om dynamikken mellom individuelle prestasjoner og teamarbeid.

For å komme til vårt program i selvledelse klikk på: https://iprosess.no/online-lederprogram/slik-leder-du-deg-selv-til-topp-prestasjoner/
iProsess - Podcast om ledelse
Ikke spilt