Facebook Pixel
Jusspodden

§64 Advokatrobotene kommer?

Jusspodden
Jusspodden

//Betalt innhold// Miniserien ‘Fremtidens jurist i et digitalisert samfunn’ er laget i samarbeid med Centre on Experienital Legal Learning (CELL) ved Det juridiske fakultet i Oslo. 

Når det kommer til digitaliseringens fremmarsj er et av de store spørsmålene – kommer robotene til å ta over jobben din? Hvordan stiller dette seg for advokaten, som jobber med å geleide oss vanlige folk gjennom rett, galt og lovregler? Vil vi få advokatroboter? Hvordan vil det i så fall påvirke advokatene – og oss som trenger advokathjelp? Og hvordan i alle dager skal en slik advokatrobot fungere og reguleres?

Gjestene i episode 3 av miniserien ‘Fremtidens jurist i et digitalisert samfunn’ er Tale Sjølsvik og Morten B. Tidemand. Morten er advokat i LIGL Advokater og Tale er prodekan ved Oslo MET, tilknyttet CELLS Lovlab og forsker på advokatrollen.

I tillegg forteller jusstudent Sofie Færøvig om advokatroboter. Sofie har jobbet med problemstillinger knyttet til advokatroboter i valgemnet Legal Technology: Artificial Intelligence and Law ved Det juridiske fakutlet i Oslo.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Jusspodden
Ikke spilt