Facebook Pixel
Kätilön kahvitunti

K2J7 Äitiysfysioterapeutit kertovat kaiken lantionpohjasta ja liikunnasta raskausaikana

Kätilön kahvitunti
Kätilön kahvitunti

Tässä jaksossa on jälleen kerran aivan mieletön tietopaketti. Tällä kertaa käsittelemme lantionpohjaa Lääkärikeskus Aavan äitiys- ja lantionpohjafysioterapeuttien Sonja Toivolan ja Sara Seppäläisen kanssa. Monille tulee fysioterapeutista mieleen hieroja, mutta mitä fysioterapeutti oikeasti tekee? Mitä fysioterapeutin tapaamisella tapahtuu? Entä mikä on äitiysfysioterapeutin jälkitarkistus? 

Lantionpohjajutut monesti mielellään ohitetaan, mutta miksi se on niin kovin tärkeä koko kehon hyvinvoinnin kannalta? Entä kuinka lantionpohjan terveys näkyy raskaus-, synnytys- ja lapsivuodeaikana? Onko synnytystavalla merkitystä lantionpohjan ja tukilihasten kuntoon?  Käymme myös läpi liikuntaa raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Mitä saa tehdä ja mitä ei kannata? Milloin saa lähteä urheilemaan synnytyksen jälkeen? Mikä on erkauma ja miten sitä tulee huomioida? Keskustellaan myös sektio- ja episiotomia-arpien hoidosta sekä arkaluontoisista aiheista kuten ilman-, virtsan- ja ulosteenkarkailusta. 

Kätilön  kahvitunnilla keskustellaan rennosti mutta rohkeasti naisen    elämänkaaren eri vaiheista: lisääntymisterveydestä,  hedelmällisyydestä,  lapsettomuudesta, raskaudesta, synnytyksestä ja  vanhemmuudesta.   Keskustelemme myös seksistä ja seksuaalisuudesta sekä  arkaluontoisista  asioista ja tabuista. Ensimmäisen kauden aiheena oli  synnytys ja tällä   toisella kaudella keskustelemme raskaudesta. Toisen  kauden kanssamme  tekee yhteistyössä Lääkärikeskus Aava, Naisten Aava.   Seuraathan meitä  Instagramissa ja Facebookissa nimellä   @katilonkahvitunti. Voit myös jättää meille kysymyksiä ja viestejä!

Podcastin takana ovat kätilöt Heidi Eloranta ja Ulla Karhu.

Podcastin musiikki www.zapsplat.com

Kätilön kahvitunti
Ikke spilt