Facebook Pixel
Kvinden i tårnet

Kvinden i tårnet

Kvinden i tårnet

Om Kvinden i tårnet

Er ligestilling noget, der udelukkende hører hjemme i skåltaler?

Måske ikke… men faktum er, at kun 69 – svarende til syv procent! – af topcheferne i de tusind største virksomheder, er kvinder – hvilket er en tilbagegang i forhold til tidligere. Og det endda i en tid, hvor kvinder er i overtal på de videregående uddannelser.

I første sæson af podcastserien, Kvinden i tårnet, giver fem indflydelsesrige kvinder i topjobs deres bud på, hvorfor situationen er sådan – og hvordan den evt. kan ændres.

Det er DR´s generaldirektør Maria Rørbye Rønn - tidligere TV2-direktør og nu professionelt bestyrelsesmedlem, Merete Eldrup - chef for bl.a. Altinget og Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen - tidligere DF-formand og formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard og en af landets få, kvindelige borgmestre, Pernille Beckmann fra Greve.

I anden sæson af Kvinden i Tårnet med undertitlen ”Iværksætterne” fortæller kvinder, hvorfor og hvordan de har valgt at blive deres egen chef.
Det står nemlig også skidt til, når man ser på, hvor mange danske kvinder, der vælger at starte for sig selv.
Dels er de underrepræsenteret i forhold til danske mænd, der vælger at blive selvstændige.
Dels viser en analyse fra Dansk Erhverv fra 2020, at ud af 26 lande i OECD ligger Danmark tredjesidst, når man opgør andelen af kvinder, der starter egen virksomhed.

I første episode om iværksætterne fortæller Julia Sofie Aastrup, hvordan hun allerede som 15-årig lagde grunden til i dag at være en af landets mest succesrige influencere på Youtube. Men også om sin vej til - som 17-årig - at starte kosmetikfirmaet Noble Nordic.

Kvinden i Tårnet er blevet til i et samarbejde mellem John Robert Kristensen, der har over 20 års ledelseserfaring fra bl.a. Nokia - og journalist Knud Teddy Rasmussen - senest godt 20 år på Børsen.

Episoder

2020

Ikke spilt