Facebook Pixel
P3 Krim

EXTRA: Förgiftade dottern med ättika – föräldrarna döms till fängelse

P3 Krim
P3 Krim

Åtta års fängelse blev domen för de två föräldrarna från Eslöv som åtalats för att ha hållit sin dotter fastbunden i en bilbarnstol och förgiftat henne med ättika.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Tidigt på julaftonsmorgon 2022 kommer en pappa in på akuten i Lund med sin dotter. Den då 6-åriga flickan har fått i sig ättika, är kraftigt nedkyld och undernärd. Skadorna efter ättikan är livshotande och hennes magsäck måste opereras bort.

Det blir början på en lång utredning där flickans föräldrar blir misstänkta för en rad allvarliga brott sin dotter. Föräldrarna har hela tiden nekat, både under utredningen och rättegången.


Idag dömdes både mamman och pappan till åtta års fängelse för bland annat synnerligen grov misshandel och olaga frihetsberövande. Tingsrätten går på åklagarens linje och menar att det är föräldrarna som har fått i dottern ättikan. Föräldrarna frias också på flera punkter.

Både mammans och pappans advokater säger att deras klienter är besvikna över domen och att den kommer att överklagas.


”Min klient förbannad, som han uttryckte det, över att dömas för detta, för han har inte begått de här gärningarna”, säger pappans advokat Anders Elvingsson.


Programledare: Jenny Hellström och Mariela Quintana Melin

Reporter: Naimi Lundegård

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Ikke spilt