Facebook Pixel
P3 Krim

EXTRA: Livstids fängelse för mordet på Ismail Abdos mamma

P3 Krim
P3 Krim

När jag fick domen så skrek jag Yes! och började gråta, säger brorsdottern till den mördade kvinnan. På måndagen dömdes fem personer för inblandning i mordet på gängledaren Ismail Abdos mamma i Uppsala i början av september 2023.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

En 16-årig kille och en 20-åring döms för mordet. 20-åringen döms mot sitt nekande till livstids fängelse och utvisning och har redan meddelat att han ska överklaga. Enligt tingsrätten var det han som avfyrade det dödliga skottet, själv har han hävdat att han inte ens var på brottsplatsen.

16-åringen döms till fyra års sluten ungdomsvård, även han har nekat till misstankarna.
Hade han varit 18 år vid tiden för mordet hade han dömts till livstids fängelse, trots att det inte var han som sköt, skriver tingsrätten i sin dom.


Mordet på Ismail Abdos mamma i Uppsala har beskrivits som mordet som startade våldsvågen hösten 2023. Den 58-åriga kvinnan sköts med ett skott genom ett öppet fönster, hon träffades i bröstet och avled. Efter mordet följde en våg av våldsamma och dödliga hämndaktioner.


”Det är som att det var en tsunami som kom och förstörde hela släkten, för att det har blivit så mycket att vi mår inte bra. Våra barn mår inte bra, vi lever inte som förut”, säger den mördade kvinnans brorsdotter.


För P3 Krim berättar hon om tiden efter mordet, hur släkten samtidigt som de försökte sörja var livrädda för att själva bli nästa offer och också kände att de blev misstänkliggjorda på grund av släktbanden till Ismail Abdo.

Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Ikke spilt