Facebook Pixel
P3 Krim

När Foxtrotkonflikten kom till Linköping: ”De skulle göra massaker”

P3 Krim
P3 Krim

Två oroliga föräldrar ringer polisen, deras 16-årige son har varit borta hela natten. Det ska visa sig att han och en annan kille har fått i uppdrag att döda personer med koppling till Foxtrottoppen Benzema.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Under hösten så blev det tydligt hur våldet i den interna Foxtrotkonflikten allt oftare riktade sig mot anhöriga till kriminella, flera personer sköts ihjäl i sina bostäder.


Och när de kriminella blev allt mer desperata, i att skada sina fiender, började de också rikta våldet mot folk längre och längre ut i periferin.


Flera sådana dåd drabbade en familj i Linköping, som själva inte har något med kriminalitet att göra men som indirekt har en koppling till en av Foxtrotnätverkets tidigare ledare – den 34-årige man som kallat sig ”Benzema”.


Ett av dåden, där rättegång pågår just nu, handlar om stämpling till mord. En 16-årig kille, en 25-åring från Malmö och en 20-årig tjej står åtalade för inblandning. Enligt polisen stoppades det hela tack vare 16-åringens föräldrar som slog larm.


”De ska vara snabba och gå in på den adressen och göra massaker, det finns inget annat sätt att tolka det på än att den här familjen skulle dö”, säger Marcus Bergstrand, utredare vid Linköpingspolisen.


Samtliga tre nekar till brott. Enligt P3 Krims källor sköts ”Benzema” själv till döds i Iraks huvudstad Bagdad i början av januari.

Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Reportrar: David Ohlsson

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Ikke spilt