Facebook Pixel
P3 Krim

Pappans sorg efter hämndmordet: ”Man dör lite varje dag”

P3 Krim
P3 Krim

Natten den 2 mars 2023 skjuts en 47-årig man till döds i sitt hem i Tullinge. Enligt åklagaren är mordet en hämnd för en skjutning mot Rawa Majids släkting och Majid misstänks ha styrt de unga utförarna.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Torsdagkvällen den 2 mars sänds tv-programmet Efterlyst i TV3. Namn och bild på en 26-årig kille publiceras, han är misstänkt för en skjutning mot en bostad utanför Uppsala och åklagaren hoppas nu på tips från allmänheten. I huset som beskjutits bor en släkting till Rawa Majid.


Bara några timmar efter att programmet sänts skjuts 26-åringens pappa till döds. 26-åringen ska sedan frias från alla misstankar om skjutningen i Uppsala.


”Det är helt enkelt en hämnd, påstår jag”, säger Mikael Carlsson som är åklagare i målet om Tullingemordet.

Just nu pågår rättegången mot fyra unga killar. I bevisningen finns en rad chattar från den krypterade appen Signal. Där diskuterar de misstänkta vad som ska göras, och de får också instruktioner av aliaset Fox – som åklagaren menar är Rawa Majid, och som är häktad i sin utevaro misstänkt för medhjälp till mord.


“Bilen vi kliver med e en Volvo V40 silver”, skriver Fox.


På plats i rättssalen finns också den mördade 47-åringens pappa, Ömer som för P3 Krim berättar om sonen och tiden efter mordet.


”Grunden under en är skakad, du har ett tomrum. Ingenting har någon mening längre. Helst vill du vakna, att det var en dröm men man vaknar ju aldrig”.

Ömer är med och berättar om det som hänt i avsnittet eftersom han vill att samhället ska förstå att det är så många som drabbas av gängvåldet som inte har något med kriminalitet att göra.


”Att förklara vilket elände vi lever i och för att bilda opinion. För att myndigheterna, civilsamhället, ja, alla gör någonting åt det här”, säger han.

Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Reporter: Naimi Lundegård

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Ikke spilt