Facebook Pixel
Palmun alla

#12 Antero Vartia & Hiilijalanjälkiä

Palmun alla
Palmun alla

Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on keskeisimpiä ilmastonmuutokseen vaikuttavia tekijöitä. Kenties tehokkain tapa vaikuttaa siihen on radikaalisti vähentää päästöjä. Tämän lisäksi hiilidioksidia pitää sitoa takaisin maahan ilmakehästä – tarvitsemme hiilinieluja.

Antero Vartia on perustanut Kompensäätiön. Sen kautta kuluttajat voivat arjessaan kompensoida valintojensa aiheuttamia hiilidioksipäästöjä: raha sijoitetaan kansainvälisten projektien kautta hiilidioksidin sidontaan. Ajatus säätiön taustalla on kunnianhimoinen. Rahavirtojen sivutuotteena hiilinielujen kysyntä lisääntyy ja syntyy mahdollisuuksia yritystoiminnalle.

Uuden markkinan luominen ja kulutuskäyttäytymisen muuttaminen ei kuitenkaan ole aivan suoraviivaista. Miten motivoida ja motivoitua toimimaan näkymätöntä haastetta, hiilidioksidia, vastaan? Entä miten kompensointi todennetaan? Miten ilmastonmuutostyö nivoutuu politiikan kenttään? Mikä on hiljaisuuden voima? Keskustelemme näistä ja monista muista aiheista Anteron kanssa.

Suositukset:
Antero: Hiljaisuuden voima ja läsnäolon harjoittelu
Lauri: Ragnar Kjartanssonin näyttely The Visitors Kiasmassa 11.10.2019 - 2.2.2020

Viitteet:
Forest trends: Voluntary Carbon Market Insight
Sitra: 1.5 asteen elämäntavat
Guardian: Kompensointikohteiden erilaisuudesta

Podcastin RSS
Twitter: @Palmu_Finland & #palmunalla
Instagram: Palmu_Finland
Facebook: PalmuFinland

Palmun alla on palvelumuotoilutoimisto Palmun oma podcast. Ohjelman ovat tuottaneet Lauri Lukka, Maria Niemi ja Henry Jalonen. Tunnusmusiikki: Juha Vaaraniemi.

Palmun alla
Ikke spilt