Facebook Pixel
Personvernpodden

#4 SandKasten: Skreddersøm på samlebånd

Personvernpodden
Personvernpodden

Lærere i norsk grunnskole har egentlig en umulig oppgave, om de virkelig skal gjøre det lovverket krever av dem – å gi individuelt tilpasset opplæring til hver enkelt elev. Kunstig intelligens kan være redningen, men personvernhindre og juridiske vurderinger står i kø før hjelpen kan tas i bruk. 


Det stopper ikke KS, som i sitt ambisiøse prosjekt sammen med Utdanningsetaten i Oslo og SLATE ved Universitetet i Bergen utvikler en applikasjon, som skal samle data fra de mange forskjellige digitale læringsverktøyene elevene bruker. Den skal gi lærerne bedre oversikt og hjelpe dem å gi oppgaver best mulig tilpasset elevenes nivå.


SandKasten er Personvernpoddens serie om livet og prosjektene i Datatilsynets regulatoriske sandkasse for ansvarlig kunstig intelligens. I serien prøver programleder Arild Opheim å bli klok på kunstig intelligens, ved å grave i problemstillingene det jobbes med i sandkassa. I denne episoden møter han Brian Jørgensen (Utdanningsetaten), Barbara Wasson (SLATE) og Malgorzata Cyndecka (UiB).


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Personvernpodden
Ikke spilt