Facebook Pixel
Plan B-podden

Bonus: Klimatvalet 2022

Plan B-podden
Plan B-podden

Det är mitt i valspurten och riksdagsvalet 2022 är både en nagelbitare och ett ödesval för klimatet. Vi har mindre än åtta år på oss att vända klimatkrisen, så detta val avgör hur högt upp på agendan klimatet kommer att vara under de kommande kritiska fyra åren. Hur ser riksdagspartiernas klimatpolitik ut? Vilka partier rankar bäst i klimat- och miljöorganisationernas granskningar av politiken? Vad säger forskarna? Och hur kan vi väljare enklast få bättre koll innan vi bestämmer hur våra röster ska läggas?


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I bonusavsnittet "Klimatvalet 2022" vänder vi och vrider på valrörelsen, partiernas politik och våra egna tankar kring hur våra röster ska falla.


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Plan B-podden
Ikke spilt