Facebook Pixel
#rahapodi

Vesa Puttonen ja avain vastuulliseen sijoittamiseen | #rahapodi 266

Beskrivelse

#rahapodi-vieraana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen. Kuka oikeastaan on tämä 27-vuotiaana tohtoriksi väitellyt koko kansan rahoitus- ja sijoitusmarkkinastara? Miikka ja Martin haastattelevat Puttosta mm. markkinoiden nykytilasta ja vastuullisesta sijoittamisesta teorian sekä käytännön kautta.

ESG-luokitukset – vastuullista sijoittamista vai viherpesua? Vesa Puttonen antaa näkemyksensä.

Puttonen on julkaissut poikansa kanssa kriittisen pamfletin “Vastuullinen sijoittaminen teoriassa ja käytännössä“, jossa esitetään, että ESG-sijoittamiseen liittyy yleisesti liian suuria odotuksia sekä tuoton että vaikuttavuuden osalta. Mitä tästä nyt sitten pitäisi ajatella? Ovatko ESG, CSR, SRI ja muut vastuullisuuslyhenteet vain vihreää sumuverhoa ja humpuukia? Miten vastuullisuus sitten kannattaa huomioida omassa sijoitussalkussa, jos ei näiden tuttujen mittarien kautta? Miten pitkälle vastuullinen sijoittaminen ylipäätään riittää taistelussa ilmastonmuutosta vastaan? Onko kyseessä sittenkin vain kätevä tapa poliitikoille ulkoistaa vastuitaan varainhoitajille ja sijoittajille?

Puttonen, Paasi ja Luukkonen sukeltavat jaksossa syvälle vastuullisuusreittausten, ESG-vaikuttavuuden ja vihreiden sijoituskohteiden analysoinnin maailmaan. Kuuntele #rahapodi 266!

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Kategorier