Facebook Pixel
Random Finnish Lesson

Mitä teen kollegoideni kanssa

Random Finnish Lesson
Random Finnish Lesson
Tässä jaksossa kerron, mitä teen kollegoideni kanssa. Ja poikkeuksellisesti tuossa alla on koko podcast-jakson melkein täydellinen käsikirjoitus!

Tästä voi olla sinulle hyötyä: https://randomfinnishlesson.blogspot.com/2015/03/spoken-language-tips.html

P.S. Tervetuloa hiljaiselle aamukurssille toukokuussa. Vielä ehdit hyvin mukaan. https://randomfinnishlesson.blogspot.com/2023/03/yosyottokurssi2023.html

Hei kaikille Random Finnish Lesson -podcastin kuulijoille. Tänään on huhtikuun viimenen päivä eli toukokuun kolmaskymmenes päivä eli vappuaatto. Mä puhun tänään yksin ja mä ajattelin kokeilla sellaista mulle uutta juttua, että mä kirjoitan tämän podcastin etukäteen mulle mahollisimman luonnollisella puhekielellä ja sitten luen sen ääneen.

Yleensä mulla on podcastissa joku vieras, jonka kanssa me vähän suunnitellaan, että mistä puhuttaisiin, ja mä lähetän kysymykset etukäteen, mutta ois ihan hullun iso homma litteroida kahenkymmenen minuutin keskustelu jälkikäteen, joten sen takia näissä jaksoissa ei oo tekstitystä. Ja nytkään mä en tiedä, mihin mä tämän tekstin laitan, mutta katotaan.

Tän päivän aihe on se, millasta yhteistyötä mä teen mun kollegoiden kanssa. Mun päätyö on suomen kielen yksityisopetus, ja sen lisäks mä kirjoitan selkokirjoja ja koulutan selkokielestä. Mä teen yleensä töitä yksin ja tosi itsenäisesti, mutta parin viime vuoden aikana mulla on ollut aika paljon yhteistyötä kollegoiden kanssa eli sellaisia juttuja, jotka me on yhdessä ideoitu ja toteutettu. Se on tosi kivaa vaihtelua, ja on paljon mukavampi kokeilla jotakin uutta yhessä kuin yksin.

Lisäksi siinä on se hyvä puoli, että jos vaikka jompi kumpi opettajista tulis sairaaksi, niin sitte toinen voisi vetää kurssin tai tapahtuman myös yksin. Ja opiskelijoille on tietysti tuplasti hyötyä, ku on kaksi opettajaa. Ja suunnittelu on mukavaa yhdessä, ja myös sen tapahtuman tai kurssin aikana on tosi kiva, että voi vetää sitä yhessä jonkun toisen kanssa, joka on yhtä kiinnostunut ja innoissaan.

Ensin mä kerron siitä, mitä mä oon tehnyt toisten selkokirjoittajien kanssa, ja sitten mitä mä oon tehnyt toisten yksityisopettajien kanssa.

Mä oon järjestänyt toisten selkokirjoittajien ja kirjastojen henkilökunnan kanssa kirjastotapahtumia, joissa esitellään selkokirjoja ja keskustellaan kuulijoiden kanssa. Eka kerta taisi olla syksyllä 2021, kun mä olin Marja-Leena Tiaisen kanssa puhumassa Kuopion kaupunginkirjastossa. Täällä Jyväskylässä on ollut kaksi tapahtumaa Riikka Tuohimetsän ja Sanna-Leena Knuuttilan kanssa ja nyt viimeisimpänä Oulussa oli Sanna-Leena Knuuttilan kanssa.

Käytännössä se on mennyt niin, että me on ite ehdotettu tapahtumaa kirjastoille, suunniteltu esitys ja valittu ne kirjat, joita illan aikana esitellään ja jotka on varattu sinne kirjastoon, ja sitten on myös osallistuttu sen tapahtuman markkinointiin. Nyt viiimeksi Oulussa oli 23 kuulijaa, mikä oli tosi hienoa, ja oli mukava tavata kasvokkain myös selkokirjoittajia, jotka asuu Oulussa.

Toisten suomen kielen yksityisopettajien kanssa mä järjestän sekä työpajoja verkossa että kielikursseja kasvokkain. Lisäksi mulla on oma tuote, jota mä markkinoin nykyisille ja tuleville kollegoille, ja se on yksityisopettaijen koulutuspäivä jossain kivassa hotellissa. Eka koulutuspäivä, jonka mä järjestin, oli huhtikuussa 2022 Jyväskylässä ja viime syyskuussa me oltiin Tampereella. Ja seuraava koulutuspäivä on viikon kuluttua Turussa.

Sen koulutuspäivän sisältö on tosi yksinkertainen: jokainen seitsemästä tai kaheksasta osallistujasta pitää noin puolen tunnin esityksen tai vapaamman puheenvuoron jostain työhön liittyvästä asiasta, ja sitten me jutellaan ja syödään hyvin ja tutustutaan siihen kaupunkiin, missä me ollaan.

JATKUU, mutta ei mahdu tähän.
Lue koko käsikirjoitus: https://docs.google.com/document/d/1xFogIgkX7NVMyXJeeLfboGhfuAGAAsLhlAu9JLWK-Zo/edit?usp=sharing
Random Finnish Lesson
Ikke spilt