Facebook Pixel
Rollemodellerne med Bjørn Vestergaard

#65 - Heini Zachariassen: Erfaringer fra en millardvurderet unicorn, 60 mio. brugere og hvordan en dansk underdog besejrede Silicon Valley mod alle odds

Derfor skal du lytte:

Hvad skal der til for at blive en en af de sjældne danske start-ups, som bliver et unicorn og ender med at skabe en global teknologi succes, som vinder i Silicon Valley? Det lærer du i dette afsnit af Rollemodellerne, hvor Heini Zachariassen deler sine vigtigste erfaringer om at tage Vivino fra idé til en global succes med 60 mio. brugere, og om hans atypiske iværksætterrejse fra Færøerne til Silicon Valley og jagten på start-up drømmen i vinbranchen.



Hør podcasten med Heini Zachariassen fra Vivino
Episode 65: Rollemodellerne Podcast med Heini Zachariassen
Erfaringer fra en millardvurderet unicorn, 60 mio. brugere og hvordan en dansk underdog besejrede Silicon Valley mod alle odds
 
Rollemodellerne er sponsoreret af AJ Produkter
Vi er rigtigt glade for at kunne præsentere AJ Produkter, som ny sponsor på Rollemodellerne Podcast.

AJ Produkter er landets førende leverandør af kontormøbler og inventar til virksomheder, og det har de været i snart 45 år. For at kunne lykkes og skabe gode resultater, er du afhængig af de rette omgivelser, og en stor del af det, er det arbejdsmiljø du skaber er afhængig af dit inventar - der er AJ Produkter en stærk sparringspartner.

For at Rollemodellerne kan fortsætte og forblive gratis for dig som lytter, er vi nødt til at få din hjælp med at støtte vores sponsorer, så hop gerne ind på AJ-Produkter og se om de har de kontormøbler eller inventar, som kan styrke dit arbejdsmiljø.
Hvem er Heini Zachariassen?
Heini Zachariassen er bedst kendt som co-founder af det danske start-up Vivino, som han stiftede i 2010 sammen med sin medstifter Theis Søndergaard. Med en baggrund fra softwarevirksomheden Bullguard, tog de Vivino fra en idé om at lave "IMDB" for vine, til en millardvurderet unicorn, som har rejst mere end 1 mia kr. fra investorer, og en position som verdens største vin-app, med tæt på 60 mio brugere, som har scannet ca. 2 mia. vine. Vivino er en af de 10 største danske tech-start-up succeser nogensinde.

Heini er efter en periode som interim CEO i Vivino trådt tilbage fra den daglige drift, og bruger i dag primært sin tid på Youtube start-up kanalen Raw Start-up, hvor han deler råd til nuværende og kommende start-up founders.
Hvorfor er Heini gæst i Rollemodellerne?
Heini er en af dem, som jeg altid har vidst skulle deltage i Rollemodellerne. hvor spørgsmålet blot har været hvornår tiden har været den rette. Vivino er et fantastisk eksempel på en af de danske tech start-up succeser, som med sit internationale udsyn, er lykkedes med at disrupte et stort marked mod alle odds, og blive en af de cases, som mange start-up foundere kigger mod for inspiration. Det er ikke mange danske start-ups, som opnår unicorn status, og når man tænker på at det er lykkedes Vivino teamet at gøre det, selvom Danmark næsten ingen tradition har for vin, så gør det kun præsetationen endnu mere imponerende.

Personligt synes jeg Heini og hans historie med Vivino er beundringsværdig, men mest af alt fordi han er et inspirerende eksempel på en person, som har taget den - næsten umulige - vej fra Færøerne til Silicon Valley, og kontinuerligt har turde rykke barren for hvad der er muligt i sin start-up.

Tak fordi du lytter med, og husk: Hvis du er glad for podcasten, så efterlad gerne en anbefaling eller et review

Kh

Bjørn
Støt Rollemodellerne - støt vores bogsponsor:
Støt Rollemodellerne ved vores bogsponsor Bookbeat - Få ubegrænsede lydbøger GRATIS i 6 uger 

 


Rollemodellerne Episode 65 – Heini Zachariassen



Notat og tidlinje:
04.00 - Snak om den pris man betaler for at være iværksætter

08.30 - Kontrasten fra Heinis færøske baggrund til Silicon Valley

10.00 - Var Vivino i virkeligheden en klassisk Underdog historie?

12.00 - Hvordan har Vivino vendt deres ulemper til fordele i kampen om vinmarkedet?

13.30 - Hvordan har Heinis baggrund formet hans egen iværksætterrejse?

16.00 - Er iværksætteri drevet af at man skal bevise noget fr...
Rollemodellerne med Bjørn Vestergaard
Ikke spilt