Facebook Pixel
VOFFor det?

Problemhunden del 2

VOFFor det?
VOFFor det?

Med Gro Saugerud og Anna Bjurgård Compton

Vi fortsetter praten om problemhunden. Anna Bjurgård Compton fra Dyreatferdssenteret forklarer forskjellen på en etolog, atferdskonsulent og en hundetrener. Det å være instruktør er ikke en beskyttet tittel og «alle» kan instruere. I jungelen av «riktig» og «feil» informasjon er det lett å gå seg vill. Å lære INN ting er noe helt annet enn å lære AV ting. Derfor er det viktig å finne riktig fagperson til trening av hunden.

I denne episoden snakker vi om hunder med separasjonsproblemer. Vi tar opp temaer rundt koronatid, mye hjemmetid og overgangen til den «vanlige» hverdagen. Dette gjelder ikke bare valper, men også den voksne hunden som trenger ny tilvenning. I kjølevannet av korona har det dukket opp nye og overraskende problemer knyttet til hunden og Anna fortelle om hvilke. Vi gir tips og råd om hjemme alene trening og hvilke tegn kan jeg se etter for å vite om hunden ikke trives alene hjemme?

Avslutningsvis gir vi 3 råd for å forebygge problemer. Vi håper du får masse nyttige tips og ny kunnskap!

Vi skal lage flere episoder om hunder med atferdsproblemer. Har du noen spørsmål rundt dette temaet, så send en mail til drammenhundesenter@gmail.com .Vi skal lage en egen episode med spørsmål fra dere som hører på oss, så send inn! Vi gleder oss!

VOFFor det?
Ikke spilt