Facebook Pixel
A Seat At The Table

ANGELA DAVIS & RENI EDDO-LODGE

A Seat At The Table
A Seat At The Table

Angela Davis er en ikonisk afroamerikansk politisk aktivist og professor. Davis har særligt markeret sig med et langt forfatterskab, og som borgerrettighedsforkæmper for afroamerikanske kvinder, homoseksuelle og personer i det amerikanske fængselssystem. I år fejrer hun 50 års for løsladelsen efter at være blevet sat på FBIs “Most Wanted” liste for sin aktivisme. 

Reni Eddo-Lodge er Nigeriansk britisk akademiker, forfatter og journalist. De fleste vil nok kende hende fra den hendes debut, why I’m No Longer Talking To White People About Race, der udkom i 2017, hvor hun siden blev den første sorte britiske forfatter til at toppe Storbritanniens bestsellerlister.

I snart et årti har Eddo-Logde været en af stærkeste bidragydere til, at viden udbredes og diskussionen af racisme, klasse, feminisme, diskrimination og kolonialisme også kan tages i Danmark på et kvalificeret grundlag.

Vi tog på Heartland Festival for at opleve disse to levende legender i samtale om abolitionisme, det opbyggelige i systemkritik og det kollektive arbejdsfællesskab, der er fundament for Davis’ forfatterskab.

I dagens afsnit reflekterer vi over de budskaber i deres samtale, som ræsonnerede særligt hos os. Det er ingen spoiler alert at sige, at vi begge stadig i dag er meget rørte over det enestående og nærværende i at opleve relationen og dialogen mellem den nuværende og forudgående generation, der stadig kæmper den samme kamp, legemliggjort gennem Angela Davis og Reni Eddo-Lodge. Vi kan derfor heller ikke komme udenom at snakke om, hvordan rammerne og mulighederne for at opleve disse to sorte kvinder på Heartland også var.

Vi håber, at I tager godt imod denne samtale. 

Har I selv noget særligt forhold til Angela Davis og Reni Eddo-Lodge?

Var I på Heartland Festival? Spill the tea! 

God lyttelyst ♥️ 

Dette er ikke sponsoreret indhold!

Artworkfoto: Sissel Abel

Jingle: Awimbeh Ayagiba

Klipper: Mie Brandstrup

Studie: The Lake Radio




Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

A Seat At The Table
Not playing