Facebook Pixel
Angličan

Čeští fotbalisti jsou v Anglii bráni jako pozitivní vzory, říká velvyslanec v Londýně

Angličan
Angličan

„Tomáš Souček dokázal neskutečnou věc. Sjednotil na anglickém twitteru fanoušky všech klubů, že jeho vyloučení bylo nespravedlivé,“ poznamenal na lince z Londýna speciální host Angličana, velvyslanec České republiky ve Spojeném království Libor Sečka. Milovník a znalec fotbalu se ostatně na twitteru, byť velmi diplomaticky, za Součka sám také postavil. Další z plejády Deanových přešlapů tak získal mezinárodní rozměr.

„Anulování Součkova vyloučení je tak v podstatě taky úspěchem české diplomacie,“ glosoval s nadsázkou hostitel fotbalového podcastu Seznam Zpráv Jiří Hošek. Ten s redakčním kolegou Jindřichem Šídlem dlouho debatoval nad tím, jestli byl veterán s píšťalkou Mike Dean vůbec někdy kvalitním sudím. Šídlo vyjmenoval několik křiklavých případů, kdy si Dean „zahrál na Boha“ a hrubě ovlivnil zápas tím či oním směrem.


Jindřich Šídlo dokonce nahlas zauvažoval, zda by kontroverzní sudí neměl být transparentně potrestán za své přehmaty. Právě veřejná kritika a trestání sudích je ale něčím, co fotbalová Anglie nepěstuje. I silný a hlavně jednotný hlas sportovní veřejnosti na sociálních sítích na podporu potrestaného českého středopolaře byl v tomto smyslu výjimečný.

V podcastu se řešilo i to, jak vzornými ambasadory naší země jsou Tomáše Souček s Vladimírem Coufalem, ale i další čeští fotbalisté. Velvyslanec Libor Sečka, který coby mladý diplomat působící v Madridu referoval v českém i slovenském tisku (tam pod pseudonymem Javier de la Gota) o působení Petera Dubovského ve španělské lize, se svěřil s dalšími plány, jak zapojit duo z West Hamu do propagace naší země.

Co konkrétního se za Lamanšským průlivem s českou vlaječkou chystá? A jak velvyslanec Sečka hodnotí šance Slavie v Evropské lize proti Leicesteru? Poslechněte si čerstvou epizodu Angličana.

————————————

  • Angličan je fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel věnovaný čistě Premier League. Vychází každé úterý v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly můžete posílat na jiri.hosek@sz.cz nebo na @PodcastAnglican.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Angličan
Not playing