Facebook Pixel
Angličan

Co dělat, když chybí hvězda? Spurs jsou závislí na Kaneovi a Mourinho si s tím neumí poradit

Angličan
Angličan

Není to tak dávno, co se Jiří Hošek, skalní příznivec Spurs, rozplýval blahem nad průběžně prvním místem svých barev v tabulce Premier League. Teď, po porážkách od Liverpoolu a hlavně na půdě Brightonu bojujícího o záchranu se Tottenham sesunul na 6. pozici, už jen s pouhými 2 body body náskoku na svého arcirivala jménem Arsenal, který naopak k potěše dalšího debatéra Luďka Mádla průběžně zlepšuje svou výkonnost a stoupá tabulkou vzhůru. Nutno dodat, že oproti Tottenhamu už stačil odehrát v Premier League o zápas víc.

Jaromír Bosák, třetí do diskutující party, podrobil aktuální výkony Tottenhamu zdrcující kritice: „Ať se na mě José Mourinho nezlobí, ale poslední dva zápasy Tottenhamu naprosto protaktizoval. Vůbec netrefil sestavu, nedokázal reagovat na vývoj utkání. Když přišel kvůli zranění o Kanea, zjistilo se, že Tottenham nemá na hřišti žádné další lídry.“

Kvůli zranění kotníku byl Kane vystřídán v poločase utkání s Liverpoolem. „Velká síla útočné dvojice Kane-Son spočívá v tom, že je pro soupeře obtížné ji bránit, oba ti útočníci jsou vynikající a obrana si musí dávat pozor na oba. Když Kane scházel, nenabídl Tottenham žádnou náhradu, protože ji prostě nemá. A uhlídat pak Sona je mnohem snazší,“ podtrhl Bosák ve své analýze.

A ani autor Angličana Jiří Hošek, který donedávna adoroval Mourinha za to, jak Tottenham pozvedl, se netají myšlenkou, že by už Portugalce z kabiny Spurs nejraději vypakoval. „Tak dlouho ládoval do hráčů Tottenhamu defenzivu, až podle mě takříkajíc přesolil a přehnal to. Najednou se vytratila kreativita. Navíc trenér vede soukromé války s několika hráči, kteří jsou v nemilosti, vedle už jmenovaných je to teď třeba i obránce Matt Doherty. A nedivil bych se, kdyby z toho vzešel konflikt mezi Mourinhem a vedením klubu. Protože ty hráče opravdu není kým nahrazovat.“

Zvlášť v současné ekonomické situaci. Na nákupy nových posil, které by nahradily ty, s nimiž se Mourinho momentálně nebaví, nejsou finance. „Všichni víme, že Tottenham postavil nový velký stadion. A ten mu zeje prázdnotou. Stejně jako všechny další stadiony, dá se říct v celé Evropě. Všem utíkají obrovské peníze a ti s největšími stadiony s prázdnými hledišti mají oproti předcovidovým finančním plánům samozřejmě propady největší. I kvůli stavbě stadionu je ekonomika Tottenhamu bezpochyby stísněná, potřeboval by ji splácet, ale peníze teď tečou jen z televizních práv, ze vstupného ani penny, takže na žádné vyskakování to teď není,“ shodnou se Jiří Hošek s Luďkem Mádlem.

Co přinesla poslední aktivita klubů Premier League před uzavřením přestupového okna? Proč bylo ve šlágru kola Arsenal-Manchester United na co koukat, i když nepadaly góly? A jak se dařilo české dvojici Tomáš Souček-Vladimír Coufal proti Liverpoolu? Poslechněte si celou epizodu podcastu.
————————————

  • Angličan je fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel věnovaný čistě Premier League. Vychází každé úterý v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly můžete posílat na jiri.hosek@sz.cz nebo na @PodcastAnglican.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Angličan
Not playing