Facebook Pixel
Angličan

Co je to Slavia? My jsme Arsenal! Gunners můžou Pražany podcenit

Angličan
Angličan

V jakém psychickém rozpoložení týmy do zápasu vstoupí? „Slavia má obrovskou výhodu. Proti Arsenalu může jen a jen získat. Je ale otázkou, jestli na Artetův tým narazí v pravou chvíli. Arsenal totiž o víkendu proti Liverpoolu podal hanebný výkon. A očekávám, že tentokrát se Gunners budou chtít v očích svých fanoušků rehabilitovat,“ říká Luděk Mádl, který se obvykle netají svou přízní právě k barvám Arsenalu. „Ale jestli jsem si něco nepřál, bylo to právě nalosování Arsenalu ke Slavii,“ podotýká. Víc o tom ostatně pověděl v glosáři.

Karty rozkryl i Jindřich Šídlo, další z vyznavačů gunnerské víry. „Arsenal musí být favoritem, rozhodně má na každém postu lepšího hráče než Slavia. Jenže v Edenu řádí démon Jindřich Trpišovský, který dokáže svůj tým neskutečně namotivovat, důkladně připravit a patřičně vybláznit k heroickým výkonům.“

Ostrovní fanoušci Arsenalu každopádně vnímají los, který jejich týmu přihrál do cesty Slavii, jako mimořádně příznivý. „A nelze se jim divit. Oproti druhé straně předlosovaného pavouka, ve kterém se nacházejí velkokluby typu Manchesteru United či Ajaxu Amsterdam, se to tady pro Arsenal jeví jako umetená cesta,“ upozorňuje Jiří Hošek, moderátor podcastu Angličan.

„My jsme Arsenal, vy jste Slavia. Takhle na to nahlíží pro mě až překvapivě mnoho příznivců Gunners,“ připouští Jindřich Šídlo možnost podcenění soupeře ze strany londýnského celku. „Na druhou stranu, na jaký jiný zápas už by se měli zkoncentrovat, když ne na čtvrtfinále Evropské ligy. Když jsou v lize desátí, zbývá jim jediná cesta, jak sezonu zachránit: vyhrát právě Evropskou ligu,“ přemítá Šídlo. Odměna pro vítěze je v tomto případě mimořádně sladká, vstupenka do příštího ročníku Ligy mistrů.

A to je bezpochyby hlavní cíl Arsenalu, týmu, který je zvyklý podávat v průběhu sezony dost nestabilní výkony. „I kdyby doma Arsenal vyhrál třeba o tři góly, nemusejí ještě slávisté ztrácet hlavu. Gunners jsou schopní ztratit jakékoli vedení,“ dodává lehce cynicky Luděk Mádl.

Hosté Angličana spekulovali také nad brankářským rébusem, který bude muset realizační tým trenéra Jindřicha Trpišovského vyřešit. Tradiční jednička, tedy Ondřej Kolář, se dává stále dohromady po kung-fu kopu protihráče v dresu Rangers, po kterém si brankář odnesl vážné zranění hlavy.

„Pokud by měl Kolář nastoupit už teď v Londýně, jevilo by se mi to jako velmi riskantní, osobně to považuju za nepravděpodobné,“ míní Luděk Mádl. I ostatní protagonisté Angličana se jednoznačně shodují, že ani čtvrtfinále Evropské ligy nestojí za to, aby Kolář podstupoval zdravotní riziko.

Co říkají hosté podcastu na nádherný gól Matěje Vydry v barvách Burnley? A jak hodnotí kariéru Sergia Agüera v Manchesteru City, která v létě v tomto klubu skončí? Kam Agüero přesídlí a jako ho budou v týmu Pepa Guardioly nahrazovat? Dozvíte se v čerstvé epizodě Angličana!


————————————

  • Angličan je fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel věnovaný čistě Premier League. Vychází každé úterý v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly můžete posílat na jiri.hosek@sz.cz nebo na @PodcastAnglican.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Angličan
Not playing