Facebook Pixel
Angličan

Trpišovský: Proti Leicesteru může rozhodnout i kvalita trávníku

Angličan
Angličan

„Co mně při losu problesklo jako první hlavou, byl Jamie Vardy. A druhá věc, že se vlastně podívám do rodiště Garyho Linekera, tam, kde začínal s fotbalem,“ prohlásil v rozhovoru s Jiřím Hoškem Trpišovský. Trenér SKS přiznal, že pro Garyho Linekera, dnešního moderátora a komentátora, měl odjakživa slabost. „Byl to můj první úplně nejoblíbenější hráč ze všech. Lineker pro mě byl prostě obrovský sympaťák, který dával góly a navíc hrál za Anglii. Byl to nejlepší střelec v mistrovství světa a skvělý hráč.“


V přípravě na dvojzápas Evropské ligy se slovutným anglickým soupeřem neponechávají sešívaní nic náhodě. Řeší se každičký, zdánlivě banální detail, jako střižení trávníku na stadionu King Power. Jindřich Trpišovský připomněl, jak jeho svěřence před dvěma lety zaskočil pažit na Stamford Bridge: „Byli jsme na Chelsea vykulení, protože tam měli trávu střiženou úplně na nejmíň, co to jde. Byla strašně hustá a zároveň neuvěřitelně pokropená. To hřiště je vlastně úplně mokré a míč je potom na něm strašně rychlý. Ono je strašný rozdíl, když vám střední záložník otáčí hru a dává vlastně míč po zemi na druhou stranu a ten míč je tam o vteřinu nebo o vteřinu a půl rychleji než na pomalejším hřišti.“ Trpišovský očekává něco podobného v Leicesteru, ale současně nevylučuje, že Lišky budou mít problémy s terénem v Edenu, ovšem jiného druhu.

Podcast Angličan zaostřil i na momentálně největší klubový klenot Leicesteru City, útočníka Jamieho Vardyho. Pro slávistického kouče jde o jednoho z nejnebezpečnějších hráčů v Premier League vůbec. Sešívaní mu taky hodlají na hřišti věnovat zvýšenou péči. Vardy prodělal operaci kýly, ale pro jarní část sezóny se dal, zdá se, rychle dohromady.

„Já vždycky rozlišuju kategorie, kde na jedné straně jsou líbiví hráči a pak jsou nebezpeční hráči. A Vardy patří mezi ty nejnebezpečnější hráče z nebezpečných fotbalistů. Jeho styl hry je velice zvláštní a tím, že Leicester hraje takový pragmatický fotbal, kdy LCFC hrají hlavně tak, aby góly nedostávali. A pokud to jenom trošku jde, tak se snaží hrát na rychlé protiútoky, tak Vardy je pro ně stěžejní postava,“ nakoukal z dlouhých hodin před televizní obrazovkou Trpišovský.

V podcastu se dozvíte víc o roli Tomáše Součka a Vladimíra Coufala v přípravách Slavie na duel s Leicesterem. I když se tomu Jindřich Trpišovský bránil, nakonec podrobil brilantní analýze současnou krizi Liverpoolu. Jak jsme naznačili, zjistíte se i to, co by se muselo stát, abyste na Seznamu uviděli Jindřicha Trpišovského svlečeného do půl těla.

————————————

  • Angličan je fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel věnovaný čistě Premier League. Vychází každé úterý v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly můžete posílat na jiri.hosek@sz.cz nebo na @PodcastAnglican.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Angličan
Not playing