Facebook Pixel
Angličan

Vladimír Coufal: Fotbalisti jsou v Anglii hned za královnou

Angličan
Angličan

„Z ničeho si moc nedělám,“ odpovídá ex-slávista a bývalá opora zadních řad Liberce na otázku, jak hladce vklouznul do nové, nejzářivější etapy své fotbalové kariéry. Díky svému přístupu je „Cuf“, což prý Angličané nedokáží vyslovit, populární i v kabině, kde spolu s krajanem Tomášem Součkem, Polákem Fabiańskim a Ukrajincem Jarmolenkem vytvořili východoevropskou kolonii.

Coufal se v rozhovoru pro fotbalový podcast Seznam Zpráv, který vtěsnal mezi ligové zápasy s Burnley a West Bromwichem Albion, svěřuje, že nebýt někdejšího slávistického parťáka a kumpána z reprezentace Součka, možná by dnes za londýnské kladiváře nehrál. „Tomáš se za mě ve West Hamu zaručil a přimluvil se. Dal za mě ruku do ohně,“ říká na rovinu obránce, na něhož v letošním ročníku Premier League chvála jen prší.

Coufalovu hladkou integraci usnadňují i jeho jazykové pokroky. Čech prý bere dost hodin angličtiny a i díky nim údajně rozumí už drtivou většinu toho, co mu Moyes svojí skotskou angličtinou říká. Komunikace se zahraničními spoluhráči je pak úplně bez problémů. „S Lukaszem Fabiańskim jsem se právě bavil o tom, jak hned po spuštění zkolaboval český systém registrace na očkování proti koronaviru,“ zmiňuje Vladimír Coufal časté konverzační téma těchto dní.

Přiznává, že život v dalším anglickém koronavirovém lockdownu je náročný, a to i pro jeho manželku a velkou oporu, která teď tráví celé dny doma. Ani sám fotbalista kromě tréninků a cest na zápasy nikam nechodí a tak „zápisné“ v podobě zpěvu před spoluhráči, před nímž ho varoval Tomáš Souček, zatím platit nemusel.

Pochvaluje si mimo jiné výjimečný status, jehož se fotbalistům v Anglii dostává. Poštovní doručovatel, který prý onehdy zazvonil u Coufalových s balíkem, prý honem začal krabici oprašovat, když zjistil, s kým má co do činění. „Tady jste snad v hierarchii hned za královnou. Celá fotbalová kultura je tu úplně jiná,“ říká v Angličanovi Vladimír Coufal.

Kdo podle Coufala skončí mezi nejlepšími čtyřmi týmy? Jaké konečné umístění si vysnil pro svůj West Ham? A kolik za něj zaplatil Jiří Hošek ve Fantasy Premier League? Dozvíte se ve speciální epizodě podcastu!

————————————

  • Angličan je fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel věnovaný čistě Premier League. Vychází každé úterý v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly můžete Jiřímu Hoškovi posílat na adresu jiri.hosek@sz.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Angličan
Not playing