Facebook Pixel
Blikopener Radio

Blikopener Radio #68 - Kim van der Weij over de politie op social media, AI voorspelt de nieuwe Bond, de eerste tatoeage via 5G en Twitter nieuws

Blikopener Radio
Blikopener Radio
Welkom terug! Na een zomerstop is dit de 68ste aflevering van Blikopener Radio en vandaag is Kim van der Weij onze gast. Kim is hoofdagent bij de politie basisteam Aalsmeer/Uithoorn en werkt voornamelijk op de noodhulp (112 meldingen). Ze heeft als taakaccent jeugd en social media. Ze beheert heel actief accounts op Instagram, Snapchat en TikTok. Wij vinden het heel tof om te zien hoe juist door deze kanalen in te zetten de politie mee beweegt met de maatschappij en horen graag meer over hoe de socials ingezet worden.

Columnist Jilles Groenendijk (@jilles_com) heeft tijdens de vakantie bepaalt niet stilgezeten. Hij vertelt lekker enthousiast hoe een gesprek een grote positieve impact heeft gehad op zijn leven.

In de Week van... komt onder ander AI aan bod die de nieuwe James Bond acteur voorspelt, een campagne van T-Mobile waarbij iemand op afstand via 5G door een robot wordt getatoeëerd en het terugdringen van afval.

Afsluiter is columnist Herman Couwenberg (@Hermaniak). Hij praat ons bij over de nieuwe ontwikkelingen bij Twitter. Onder andere wie er op je tweets mag reageren, zoektool twish.com, quoted tweets en meer.

Tijdschema:

00:02:35 Kim van der Weij over de politie op social media
00:24:57 Wat is het ideaalbeeld van Kim voor social media en politie?
00:32:06 Columnist en technisch bezieler Jilles Groenendijk
00:42:33 Hoe dringen we de hoeveelheid afval terug?
00:49:46 Columnist Herman Couwenberg met Twitter nieuws
Blikopener Radio
Not playing