Facebook Pixel
Blikopener Radio

Blikopener Radio #72 - Edo Plantinga, community manager van de CoronaMelder app, open source, overheid, Social Dilemma, Telepath en nachttreinen

Blikopener Radio
Blikopener Radio
Vandaag in gesprek met Edo Plantinga, de community manager van de veelbesproken CoronaMelder app. Edo is een bevlogen en maatschappelijk betrokken ondernemer. Hij is een van de initiatiefnemers van het overheidsbrede kennisnetwerk Gebruiker Centraal, dat zich inzet voor een gebruiksvriendelijke overheid en werkte eerder mee aan de het DigID project. We praten over de CoronaMelder app. Uiteraard over privacy, maar ook over de unieke manier hoe deze app -open source- tot stand is gekomen. En is op deze manier ontwikkelen voor de overheid de toekomst?

Columnist Dimitry Vleugel heeft het over de documentaire Social Dilemma en over de huidige stand van social media. Hoe kunnen we het fixen? Columnist Herman Couwenbergh haakt aan en ziet in het nieuwe social network TelePath wellicht een oplossing. Natuurlijk ook updates over Twitter.

En als afsluiter een korte Week van... de Amerikaanse overheid gaat Google mogelijk dwingen om Chrome af te stoten omdat het bedrijf te groot zou zijn. En de comeback van nachttreinen.

Tijdschema:

00:02:46 Edo Plantinga, community manager van de CoronaMelder app
00:05:55 De eerste vraag is natuurlijk: hoe zit het met privacy?
00:24:42 Ideeën voor andere overheidsapps op deze manier?
00:32:58 Columnist Dimitry Vleugel o.a. over Social Dilemma
00:41:57 Columnist Herman Couwenbergh haakt aan, o.a. over Telepath
00:55:59 Een korte versie van De Week van...
Blikopener Radio
Not playing